Erasmus: Εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία επισκέφθηκαν το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

12:51 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τετ, 06/51/2022
Image: Erasmus: Εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία επισκέφθηκαν το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας

Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση, παρακολούθηση μαθημάτων και ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη επιτόπια παρακολούθηση εργασίας στο σχολείο μας, που λειτούργησε ως οργανισμός υποδοχής και μάθησης, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA101- Individual Mobility for Learning, Job-Shadowing (στη “σκιά” των εκπαιδευτικών) με κωδικό 2020-1-PT01-KA101-078042 και τίτλο «School Evaluation System and Collaborative work». Tο διάστημα 28-31/03/2022 έγινε υποδοχή και ένταξη σε μέρος του σχολικού προγράμματος των Πορτογάλων εκπαιδευτικών Carla Manuela Ribeiro Machado και Paulo Jorge Rebelo Tenreiro da Cruz από το σχολείο Agrupamento de Escolas Camilo Castelo Branco, της Πορτογαλίας. Στο πρόγραμμα οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα πολλών ειδικοτήτων, παρατηρώντας τις διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών και την ποικίλη χρήση εποπτικών μέσων και νέων τεχνολογιών από αυτούς, συζήτησαν με τους/τις μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες του σχολείου, ανταλλάσσοντας εκπαιδευτικές εμπειρίες. Παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, κάνοντας τις αντίστοιχες παρατηρήσεις για το πορτογαλικό. Οι Πορτογάλοι εκπαιδευτικοί μας αποχαιρέτησαν απευθύνοντας πρόσκληση εκ μέρους του σχολείου τους για μελλοντικές συνεργασίες.

Το διεθνές άνοιγμα του σχολείου μας και η κινητοποίηση για υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού του. Η επιτόπια παρακολούθηση εργασίας των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών, ως χώρος υποδοχής, μάθησης και συνεργασίας, αποτελεί άλλη μια έκφραση της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου μας κάνοντας την εκπαιδευτική μας κοινότητα πιο πλούσια σε γνώσεις και συναισθήματα. Επίσης είναι διαρκής η προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των διδακτικών πρακτικών αλλά και των διαδικασιών που διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία του.

Η παιδαγωγική ομάδα : Κονταξάκη Σοφία, Αμαλία Χαρίτου, Πανδώρα Ιωάννου, Ιωάννης Φανουράκης, Μαρία Αστροπεκάκη, Μαρία Κοντού, Ροδόπη Λασκαράκη και η συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Ξυλούρη.