ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ: Για 5η συνεχή χρονιά λάδι από υπεραιωνόβια δέντρα στην Ιεράπετρα

7:42 π.μ. - Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Τρί, 09/42/2021
Image: ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ: Για 5η συνεχή χρονιά λάδι από υπεραιωνόβια δέντρα στην Ιεράπετρα

Φέτος η συλλογή των ελιών θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές Πάνω – Κάτω Χωριού, Βασιλικής – Παχιάς Άμμου, Μακρυλιάς, Μύρτου, Γρα Λυγιάς, Ορεινού, Πεύκων και Αγίου Στεφάνου

Η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ, για 5η συνεχή χρονιά, θα προβεί σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων και με την συμμετοχή όσων επιθυμούν, στη συλλογή ελιών από τα αρχαία ελαιόδεντρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ το 2ήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2021 και η ελαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με κοινή άλεση στο συνεταιριστικό ελαιουργείο του Κεντριού Ιεράπετρας, στις 22/11/2021.

Σκοπός είναι να τυποποιηθεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κορυφαίο σε ποιότητα και πολιτισμική αξία, που παράγεται από τις αρχαιότερες ελιές του κόσμου. Θα τυποποιηθούν συλλεκτικές συσκευασίες του 500ml και των 100ml.

Φέτος η συλλογή των ελιών θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές Πάνω – Κάτω Χωριού, Βασιλικής – Παχιάς Άμμου, Μακρυλιάς, Μύρτου, Γρα Λυγιάς, Ορεινού, Πεύκων και Αγίου Στεφάνου.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ελαιοποίησης και για λόγους καταγραφής και ανάδειξης του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού θησαυρού του τόπου μας, όσοι παραγωγοί διαχειρίζονται ελαιόδενδρα, τα οποία σε ύψος κορμού 1μ έχουν περίμετρο τουλάχιστον 3,80 μ. (κατ’ εκτίμηση ηλιακά 800 έτη) μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για την καταγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες 698 191 6832