Επιχείρηση διάσωσης Γαλλίδας τουρίστριας στο φαράγγι του Ρίχτη

7:18 π.μ. - Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Τρί, 13/18/2021
Image: Επιχείρηση διάσωσης Γαλλίδας τουρίστριας στο φαράγγι του Ρίχτη

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη αποστολή του φετινού καλοκαιριού στο φαράγγι του Ρίχτη στο Λασίθι. Το περιστατικό αφορά μία Γαλλίδα τουρίστρια η οποία τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περίπου στις 4 το απόγευμα ειδοποιήθηκε από το 112, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας για τραυματισμό Γαλλίδας – γεννημένη το 1983- στο δεξί της γόνατο στο φαράγγι του Ρίχτη. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν έξι άτομα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, έξι άτομα από την ΕΔΕΑΚ, δύο από την Αστυνομία. Έφτασαν στο σημείο που ήταν η γυναίκα, ακινητοποίησαν και έβαλαν σε νάρθηκα το πόδι της.

hxonews

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της. Ακολούθως με την συνδρομή και  ομάδας της 3ης ΕΜΑΚ  ολοκληρώθηκε η μεταφορά της  στο  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην κάτω πλευρά του φαραγγιού του Ρίχτη και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σητείας.

hxonews

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ίδια ώρα, κάποιοι  άλλοι επισκέπτες ετοιμαζόταν να ξεκινήσουν την διάσχιση του φαραγγιού. Έγιναν άμεσα   συστάσεις και ζητήθηκε να  μην παραμείνουν,  καθώς σε λίγη ώρα θα νυχτώσει και υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας.

hxonews

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΑΚ, "πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, ΕΔΕΑΚ, Αστυνομικό Τμήμα Σητείας , 3η ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, επιχείρησαν συντονισμένα για την διάσωση μιας Γαλλίδας τουρίστριας  που στην προσπάθεια της μαζί με τον σύζυγο της και τα δύο ανήλικα παιδία του, να διασχίσουν το μονοπάτι του φαραγγιού, υπέστη τραυματισμό στο κάτω δεξί άκρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί. Περαστικοί ενημέρωσαν το 112  στις 15:53 και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση διάσωσης υπό τις οδηγίες του προϊστάμενου του Π/Κ Σητείας  κυρίου Παύλου Καπετανάκη, με τις ομάδες να φτάνουν στο σημείο έγκαιρα για να προλάβουν πριν νυχτώσει να την βγάλουν από το φαράγγι . 

hxonews
hxonews

cretalive.gr / anatolh.com