Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη

11:17 π.μ. - Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 06/17/2023
Image: Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Δεν ήταν δυστύχημα ήταν δολοφονία! - συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία Ιεράπετρας

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ τα κροκοδείλια δάκρυα, οι "ηρωικές" παραιτήσεις, οι καθυστερημένες και ψεύτικες συγγνώμες, η επαίσχυντη προσπάθεια να ρίξουν την ευθύνη στο σταθμάρχη ή τον προϊστάμενό του, ή οι τηλεοπτικές κονταρομαχίες για το ποια κυβέρνηση φταίει λιγότερο για τη σημερινή τραγωδία!

Ήταν έγκλημα εκ προμελέτης, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Ήταν δολοφονία των εργαζομένων και των επιβατών τους. ΟΛΟΙ τους (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) ήξεραν τι έκαναν όταν χάριζαν τα κερδοφόρα τμήματα-φιλέτα και υποβάθμιζαν συστηματικά τις υποδομές∙ όταν, επί χρόνια, οι προειδοποιήσεις και οι καταγγελίες των εργαζομένων κατέληγαν στο καλάθι των αχρήστων ΟΛΩΝ των υπουργών που πέρασαν.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Γιατί ο ένας μετά τον άλλο χρησιμοποιήσανε τον ΟΣΕ για να εξυπηρετήσουν ημέτερους και να συγκαλύψουν σκάνδαλα. Ο ένας μετά τον άλλο αποφάσισαν και υλοποίησαν το κομμάτιασμά και την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων υπηρεσιών του, φορτώνοντας στον ελληνικό λαό το χρέος που αυτοί δημιούργησαν. Ο ένας μετά τον άλλο, στο όνομα του περιορισμού του κόστους, άφησαν να ρημάξει το σιδηροδρομικό δίκτυο, απενεργοποίησαν τα συστήματα ασφαλείας που υπήρχαν, "ανέβαλαν" την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων στο υπόλοιπο δίκτυο και μειώσανε το προσωπικό του ΟΣΕ στο μισό. Φταίνε ΟΛΟΙ τους γιατί έβαλαν τα κέρδη των εταιρειών πάνω από τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Το ίδιο έκαναν όταν ιδιωτικοποιούσαν την Ολυμπιακή, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ. Το ίδιο έκαναν και κάνουν όταν αφήνουν έρμαιο στα νύχια των funds τα σπίτια του κόσμου για μερικές χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο έκαναν και κάνουν όταν χρεοκοπούν τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία ή όταν ιδιωτικοποιούν ολόκληρα κομμάτια τους. Και το κάνουν ΟΛΟΙ τους!

Ήταν έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού η πώληση του ΟΣΕ, αξίας τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ, για μόλις 45 εκατομμύρια και η επιπλέον επιδότηση της εταιρείας που τον αγόρασε με 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο (τους πληρώνουμε δηλαδή κι από πάνω)! Είναι έγκλημα κατά των εργαζομένων αυτής της χώρας, που πλήρωσαν με τους φόρους τους τη δημιουργία του ΟΣΕ (όπως και όλων των άλλων υποδομών), το ξεπούλημά του στα αρπαχτικά που ενδιαφέρονται μόνο να αυξάνουν τα κέρδη τους, ακόμα κι όταν βάφουν τα χέρια τους με αίμα.

Είναι έγκλημα σε βάρος όλων μας η εφαρμογή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ιδιωτικοποιούν, επιβάλλουν εξευτελιστικούς και υποκατώτατους μισθούς, διαλύουν εργασιακά δικαιώματα, καταστρατηγούν συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!

Να γίνει η οργή μας ποτάμι να τους πνίξει.

Να μείνουμε στους δρόμους μέχρι να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ δολοφόνοι (πολιτικοί και επιχειρηματίες).

Να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις! Να παρθεί πίσω η δημόσια περιουσία που ξεπουλήθηκε.

Να φύγει η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 18.30, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

hxonews