Επιτροπάκης: Σε απόσταση αναπνοής η τιμή του πετρελαίου κίνησης με την αμόλυβδη

11:45 π.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Δευ, 03/45/2022
Image: Επιτροπάκης: Σε απόσταση αναπνοής η τιμή του πετρελαίου κίνησης με την αμόλυβδη

Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα καύσιμα - Δύσκολος ο χειμώνας δηλώνει ο πρόεδρος βενζινοπωλών Νομού Λασιθίου

Δύσκολος προμηνύεται ο μήνας Οκτώβριος σε ότι αφορά τα καύσιμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου βενζινοπωλών νομού Λασιθίου κ. Π. Επιτροπάκη. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η τιμή στην αμόλυβδη έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με τον Ιούνιο που είδαμε τιμές γύρω στα 2,50 ευρώ. Τώρα η τιμή είναι γύρω στο 1,99.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι στο πετρέλαιο κίνησης. Από 1ης Οκτωβρίου σταμάτησε η επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία και η τιμή διαμορφώνεται κατά μέσο όσο στο 1,98 πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από την αμόλυβδη. Με τη λογική όλο αυτό δεν εξηγείται. Το βαρέλι πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε τιμές Ιανουαρίου, τα καύσιμα όμως δεν διαπραγματεύονται σε τιμές Ιανουαρίου. Επικρατεί λοιπόν μια απογοήτευση, τόνισε και πρόσθεσε.

Έχει ειπωθεί ότι θα δοθεί επιδότηση 0,25 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης , επιδόματα πετρελαίου θέρμανση. Θα πρέπει όμως κάποιος, πρώτα, να βρει τα χρήματα για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης και μετά να λάβει το επίδομα. Που θα βρει τα χρήματα για να αγοράσει πετρέλαιο; Πως θα τα καταφέρουν άνθρωποι που ζουν σε ορεινές περιοχές όπως το Οροπέδιο Λασιθίου; Ο κόσμος ζητά πλέον άλλους τρόπους για να περάσει τον χειμώνα. Ενδεικτικό της κατάσταση ότι γυρνάμε πίσω στα ξύλα, σημείωσε ο πρόεδρος.