Επιτροπάκης: Μειώνεται η τιμή της βενζίνης στο Λασίθι – Φθηνότερη κατά 0,17 λεπτά μετά την κούρσα ανόδου

12:27 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022
12:07 μ.μ. - Παρ, 15/27/2022
Image: Επιτροπάκης: Μειώνεται η τιμή της βενζίνης στο Λασίθι – Φθηνότερη κατά 0,17 λεπτά μετά την κούρσα ανόδου

Δύσκολος μήνας για τους πρατηριούχους ο Ιούλιος - Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών ν. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα που οι καταναλωτές έβλεπαν την τιμή των καυσίμων να ανεβαίνει συνεχώς και τη βενζίνη να φτάνει τα 2,50 ευρώ, επιτέλους τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σταδιακή μείωση. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Λασιθίου κ. Παντελής Επιτροπάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι πράγματι οι τιμές μειώνονται και σε κάποια πρατήρια η μείωση αυτή φτάνει και στα 0,17 λεπτά το λίτρο και διαμορφώνεται γύρω στα 2,33. Εκτιμάται ότι με τις νέες παραλαβές η μείωση αυτή θα φανεί και στα υπόλοιπα πρατήρια με την ευχή για ακόμη χαμηλότερες τιμές τις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου. Οι  μειώσεις αυτές στη βενζίνη  είναι σημαντικές για τους καταναλωτές όπως αντίστοιχα και η μείωση του πετρελαίου κίνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ο πρόεδρος.

Τόνισε ότι η κίνηση στα πρατήρια είναι σαφώς μειωμένη δεδομένου εξάλλου ότι και ο εσωτερικός τουρισμός δεν είναι όπως άλλες χρονιές αλλά και οι επισκέπτες από άλλες χώρες αποφεύγουν, για οικονομικούς κυρίως  λόγους,  τις μετακινήσεις με κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μέσα σε όλα αυτά οι πρατηριούχοι εν μέσω Ιουλίου έχουν αυξημένες υποχρεώσεις λόγω επιστρεπτέας, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος που σε συνδυασμό με την χαμηλή κίνηση και τις τιμές που παρά τις μειώσεις παραμένουν υψηλές,  δημιουργούν ένα δύσκολο μείγμα και πολλοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους ειδικά εκείνοι που έχουν προσωπικό ή πληρώνουν ενοίκιο, εξήγησε. 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη