Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα στον Έβρο

11:23 π.μ. - Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
11:08 π.μ. - Παρ, 03/23/2018
Image: Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα στον Έβρο

Μανούσος Παραγιουδάκης

Την εκτίμηση ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν θύμα ενέδρας στον Έβρο από Τούρκους και ότι η υπόθεση είναι στημένο επεισόδιο, εξέφρασε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης, και όπως είπε «τώρα, μπλέξαμε…»
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παραγιουδάκης επισήμανε ότι τέτοιους είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη συνοριογραμμή, αλλά ποτέ δεν γίνονται συλλήψεις και «λύνονται επιτόπου», αμφισβητώντας την πληροφορία ότι οι έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν το τουρκικό έδαφος για 250 μέτρα. «Από τη στιγμή που δεν επέστρεψαν άμεσα οι στρατιωτικοί, περιπλέκεται η υπόθεση. Αφού δεν τέλειωσε τις πρώτες ώρες στα σύνορα, μπλέξαμε» είπε.
 
«Αποκλείεται να τους συνέλαβαν απλοί τούρκοι στρατιώτες. Πρέπει να ήταν άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη να κάνει αυτό. Ειδικές δυνάμεις που είχαν ετοιμαστεί για να υφαρπάξουν έλληνες στρατιωτικούς. Να είχαν πάρει αυτή την εντολή» είπε.
 
«Στη θάλασσα εύκολο είναι να κάνεις εμβολισμούς, Στον Έβρο δεν είναι εύκολο. Ξέρουν ότι εκεί δεν παίζουμε. Υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, ότι δεν συλλαμβάνεις εύκολα. Θεωρώ ότι είχε στηθεί το επεισόδιο» πρόσθεσε ο κ. Παραγιουδάκης.
 
in.gr