Επιτέλους η τοπική μας Ιστορία στα σχολεία του Λασιθίου

12:51 μ.μ. - Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Δευ, 18/51/2022
Image: Επιτέλους η τοπική μας Ιστορία στα σχολεία του Λασιθίου

Ο Εμμ. Μακράκης συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορία της Κρήτης» στον Ηχώ 99,8

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Μανόλη Μακράκη, με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Το Εγχειρίδιο «Ιστορία της Κρήτης» εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και θα προσφερθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Έχει γραφτεί σύμφωνα με όσα επιτάσσουν οι σύγχρονες θεωρίες παιδαγωγικής και διδακτικής και επιχειρεί να ενταχθεί στα σχολεία της Κρήτης ως τοπική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Το βιβλίο αποτελείται από 288 έγχρωμες σελίδες , συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και για την έκδοση του βιβλίου συνέδραμαν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

O συγγραφέας κ. Εμμ. Μακράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη σημασία του να διδάσκονται τα παιδιά μας την τοπική ιστορία και την προσπάθεια να εισαχθεί το βιβλίο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στα σχολεία μας, μιας και τα υπάρχοντα σχολικά βιβλία έχουν ελάχιστες αναφορές για την Iστορία της Κρήτης με συνέπεια οι μαθητές να αγνοούν την πλούσια ιστορία του τόπου τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μακράκη: