Επιτέλους δρομολογούνται λύσεις για τον επικίνδυνο δρόμο Γρα Λυγιάς - Στόμιο

12:09 μ.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Παρ, 31/09/2023
Image: Επιτέλους δρομολογούνται λύσεις για τον επικίνδυνο δρόμο Γρα Λυγιάς - Στόμιο

Ολοκληρώνεται η μελέτη άρσης επικινδυνότητας από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Συνεχής είναι η προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες για μια πιο ασφαλή μετακίνηση οδηγών και περιπατητών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ανδρουλάκη είναι σε εξέλιξη εργασίες κλαδοκοπής στον δρόμο από Παχειά Άμμο έως Σητεία. Σε επόμενη εργολαβία αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν στους δρόμους Παχειά Άμμος Ιεράπετρα, Μάλλες, Μύρτος, Ιεράπετρα - Μακρύ Γιαλός και αλλού. Για αυτό μάλιστα καλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή και να ακολουθούν τη σηματοδότηση. Επιπλέον σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία, λόγω κατολισθήσεων, θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και θα τοποθετηθούν ειδικά δίχτυα τ ώστε οι πέτρες να μην καταλήγουν στον δρόμο. Στο Καλό Χωριό στο ύψος του Ίστρον όπου είχαν γίνει κατολισθήσεις, το έργο αποκατάστασης εξελίσσεται κανονικά και εκτιμάται ότι μέσα σε 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Και εδώ οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με προσοχή, τόνισε.

Προσθέτοντας ότι συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων και κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εργασιών ώστε να είναι ενήμεροι οι παραγωγοί και να απομακρύνουν τις σωληνώσεις τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε στη συνέχεια γνωστή μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά τον δρόμο Γρα Λυγιά – Στόμιο. Έναν δρόμο επικίνδυνο, στην καρδιά της αγροτικής Ιεράπετρας από τον οποίο πέρα από τους κατοίκους της περιοχής, διέρχονται καθημερινά δεκάδες φορτηγά για την μεταφορά των κηπευτικών και ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση, με έλλειψη πεζοδρομίων και ανεπαρκή φωτισμό. Έναν δρόμο όπου συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα και σε κάποιες περιπτώσεις συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον κ. αντιπεριφερειάρχη ετοιμάζεται μελέτη για την άρση επικινδυνότητας του συγκεκριμένου δρόμου που θα προβλέπει παρεμβάσεις, ασφαλτικές, διαγράμμισης, πεζοδρόμησης, φωτισμού. Στόχος μέσα στον Μάιο η δημοπράτηση της μελέτης, ανέφερε.