Επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική αναγνώριση του έργου του νοσηλευτή

7:32 π.μ. - Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Τετ, 12/32/2021
Image: Επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική αναγνώριση του έργου του νοσηλευτή

Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή

Στις 12 Μαΐου η διεθνής κοινότητα εορτάζει την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή.

Μια μέρα το χρόνο, με μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης, τιμούμε αυτούς που ολόκληρο το χρόνο αποτελούν τους στυλοβάτες των απανταχού συστημάτων υγείας.

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, η ιδιαίτερη αυτή κατηγορία επαγγελματιών υγείας, διακρίνονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, οξυδέρκεια, υπομονή, αποφασιστικότητα και ψυχική αντοχή.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία κατά πλειοψηφία κατέχουν από τη φύση τους είναι ικανοί να παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη μέσα από εξαντλητικά κυκλικά ωράρια, υποστελέχωση και χαμηλές αποδοχές ενώ ταυτόχρονα γίνονται αγόγγυστα οι συχνότεροι αποδέκτες εντάσεων εισπράττοντας βολές από ιατρούς, ασθενείς και συνοδούς.

Οι σύγχρονοι νοσηλευτές είναι ολοένα και καλύτερα εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι, επενδύοντας σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου τους με

Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

Αύξηση των αποδοχών τους

Ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Θεσμοθέτηση ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων

Στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Ιεράπετρας, η διοίκηση, μετά από αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων, θα χορηγήσει ένα ρεπό σαν ένδειξη αναγνώρισης της αποτελεσματικής προσφοράς του κλάδου στη διαχείριση της πανδημίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου