Επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην 7η ΥΠΕ και σε Διοικήσεις του Νομού

9:12 π.μ. - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016
09:11 π.μ. - Παρ, 18/12/2016
Image: Επιστολή Συλλόγου  Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην 7η ΥΠΕ και σε Διοικήσεις του Νομού

Ευχόμαστε να λειτουργήσετε με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και με τα πραγματικά δεδομένα. Το Νοσοκομείο θα μπορούσε -δίκαια από κάθε άποψη- να ονομάζεται «Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης»

Ο Σύλλογος  Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας απέστειλε ανοιχτή επιστολή 
 
προς: Α) Κυρία Μαυρομάτη Ελένη, Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ 
Β) Κυρία Μαρία Σπινθούρη, Διοικήτρια 
Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου
 
Γ) Κύριο Γεώργιο Αρακαδάκη, Αναπληρωτή 
Διοικητή Νοσοκομείου Ιεράπετρας
στην οποία αναφέρουν τα παρακάτω : 
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά την ιδρυτική και καταστατική του συνέλευση λειτουργεί με εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο με μέλη ως ακολούθως: 
Πρόεδρος Ανδρέας Μαμαντόπουλος, 
Αντιπρόεδρος Αντώνιος Πετράς, 
Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Κανάκης, 
Ταμίας Μαρία Παϋσανίδου, 
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Καλλιόπη Δασκαλάκη, 
Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας ΜΜΕ Κυριακή Αγγελάκη, 
Υπεύθυνος διαδικτυακής επικοινωνίας Μανόλης Κουφάκης,. 
Αναπληρωματικά μέλη: Αντώνιος Τσικαλουδάκης και Ευάγγελος Μπινιχάκης. 
Εξελεγκτική Επιτροπή: Σταύρος Δαμηλάκης Πρόεδρος Λένα Φωνιαδάκη, Μαρία Λυκουρίνου μέλη. Αναπληρωματικό μέλος: Νικολέτα Κοντολαιμάκη.
Κύρια πρόθεση μας είναι να υποστηρίζουμε υλικά το Νοσοκομείο μας, στον βαθμό που μας επιτρέπουν τα οικονομικά του συλλόγου, όπως και η αποδοχή δωρεών για τον σκοπό αυτό. Γι αυτό και το επόμενο διάστημα, κύρια μας αποστολή είναι η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών και η δημιουργία ιστοσελίδας, που θα μας φέρει σε επαφή με όσους θέλουν να συνδράμουν στον σκοπό αυτό. 
Θα γίνει κάθε προσπάθεια να διατηρούμε επαφή με τον Αναπληρωτή Διοικητή και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ώστε να ενημερωνόμαστε για τις εκάστοτε ανάγκες και ανάλογα με τις δυνατότητες μας να συμβάλλουμε.
Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η λειτουργία του Συλλόγου είναι επιβοηθητική και παράλληλη των αγώνων στήριξης του Νοσοκομείου από τον Γεραπετρίτικο λαό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υποκαθιστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο την οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, για την απρόσκοπτη και δωρεάν παροχή του Συνταγματικά προστατευόμενου ύψιστου αγαθού της υγείας, η οποία ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία. Αυτό εξ άλλου καθίσταται σαφές από το άρθρο 3 του καταστατικού μας.
Γι αυτό, το παρόν Δ.Σ. έχει ταυτόσημη άποψη με την επιτροπή υγείας του Δήμου Ιεράπετρας όπως και με την Επιτροπή Αγώνα, ότι το Νοσοκομείο της περιοχής μας πρέπει να είναι αυτοδιοικούμενο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο και με ευέλικτο οργανισμό ώστε να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας. 
Ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ως «Αποκεντρωμένη Υγειονομική Μονάδα» δεν βρίσκει σύμφωνο κανένα συμπολίτη μας και βεβαίως ούτε και τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Το Νοσοκομείο θα μπορούσε -δίκαια από κάθε άποψη- να ονομάζεται «Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης». 
Δεν θα αναλωθούμε στην παρούσα επιστολή με πληθυσμιακά ή γεωγραφικά δεδομένα, ούτε και στην ιδιαίτερη μορφή της τοπικής οικονομίας που καθιστά το Νοσοκομείο κυρίαρχο παράγοντα για την επιβίωση του τόπου. Αυτά εξηγήθηκαν με σαφή τρόπο από εκπρόσωπο της Επιτροπής Υγείας στον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Πολάκη κατά την εδώ επίσκεψη του και είμαστε έτοιμοι, τα στοιχεία αυτά να τα καταθέσουμε και σε σας.
Αυτό που ζητούμε, ευχόμενοι κάθε επιτυχία, είναι, κατά την άσκηση των καθηκόντων σας να λειτουργήσετε με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και με τα πραγματικά δεδομένα. Το αίτημα αυτό εκπορεύεται από τον πλήρως άδικο και απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίστηκε το Νοσοκομείο μας από προηγούμενες διοικήσεις αγνοώντας και πολλές φορές αποκρύπτοντας την μεγάλη του προσφορά. Εκπορεύεται ακόμα και από την αγωνία και την αγανάκτηση, που προκαλεί η συνεχιζόμενη αποψίλωση θεσμών και υπηρεσιών από τον τόπο μας, αντιμετωπιζόμενοι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κατά συνθήκη και έξωθεν μνημονιακά επιβεβλημένη θεωρούμε την ενιαία διοίκηση, για λόγους «οικονομίας κλίμακας» όπως είπαν, που ποτέ δεν απέδωσε τουλάχιστον για το δικό μας Νοσοκομείο.
Αυτό που θα απαλύνει την απαράδεχτη αυτή κατάσταση είναι ο δικός σας τρόπος διοίκησης που θα πρέπει με κάθε τρόπο να μένει ανεπηρέαστος από τις παρεμβάσεις ανθρώπων που βλέπουν ανταγωνιστικά το Νοσοκομείο μας. 
Προσδοκώντας σε μια ειλικρινή συνεργασία και με την πεποίθηση ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε και εκ του σύνεγγυς επαφές και συζητήσεις, σας ευχόμαστε και πάλι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
 
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος
 
Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
Χαράλαμπος Κανάκης