Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό από τους ψαράδες μας για τα νέα τέλη στα αλιευτικά πλοία

9:47 π.μ. - Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Παρ, 20/47/2019
Image: Επιστολή διαμαρτυρίας  στον Πρωθυπουργό από τους ψαράδες μας για τα νέα τέλη στα αλιευτικά πλοία

Θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε τις άδειες αλιείας και να αναζητήσουμε άλλο επάγγελμα για την επιβίωσή μας, τονίζουν στην επιστολή τους

Διαμαρτύρονται αλιείς για τα νέα τέλη στα αλιευτικά πλοία και στέλνουν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη την οποία κοινοποιούν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι σύλλογοι Επαγγελματιών αλιέων Σητείας Ελούντας και Ιεράπετρας και ο αγροτικός συνεταιρισμός Σητείας τονίζουν ότι με τα νέα τέλη στοχοποιούνται αδικαιολόγητα οι επαγγελματίες αλιείς που καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί καθώς τα ιχθυαποθέματα υφίστανται μεγάλες πιέσει , οι πληθυσμοί των ψαριών μειώνονται και η οικονομική απόδοση των επαγγελματιών είναι οριακή.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους αναφέρουν ακόμη. «Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τις επιχειρήσεις αλλά και όλες τις οικονομικές δραστηριότητες έρχεστε να επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο τον αγώνα επιβίωσής μας υιοθετώντας μια άδικη εισπρακτική πολιτική εναντίον μας. Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση διόρθωση της σχετικής διάταξης. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε τις άδειες αλιείας στα κατά τόπους λιμεναρχεία και να αναζητήσουμε άλλο επάγγελμα για την επιβίωσή μας» 

hxonews