Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

8:33 π.μ. - Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
08:07 π.μ. - Παρ, 20/33/2018
Image: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ιεράπετρα την Πέμπτη 19 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ιεράπετρα την Πέμπτη 19 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη.

 
Τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος  στην είσοδο του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Τοπικής Εκκλησίας που φιλοξενούνται στον χώρο, όπως συνεδριακό κέντρο, Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, Βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Πληροφορικής, Aγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - BIC Κρήτης, πολλές από τις οποίες λειτουργούν και στην πόλη της Σητείας.

 
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι ως νομός Λασιθίου, καθώς έχουμε πολλές δυνατότητες, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας» και έκανε αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης του έργου της τουριστικής αξιοποίησης των εκτάσεων του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» στο Βάι Σητείας, που θα γίνει «με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, για να δώσουμε υπεραξία στον τόπο και να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας να δουλέψουν».

 
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «ανεκπλήρωτο πόθο» της κοινωνίας της Σητείας, τόνισε ότι δεν θέλουμε μία Κρήτη δύο ταχυτήτων και αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και της ερημοποίησης της υπαίθρου σε μια περιοχή που είναι εξαρτημένη από τον πρωτογενή τομέα, και επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού της φύσεως και της σωστής διαχείρισης του νερού.

 
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του από τη συνάντηση που είχε στη Σητεία με τους παραγωγικούς φορείς και δήλωσε γνώστης των δραστηριοτήτων της Μονής Τοπλού και της Eταιρείας Βιοκαλλιεργητών Σητείας «ΒΙΟSITIΑ» Α.Ε. που συνδυάζει την παραγωγή του πρωτογενή τομέα με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό με τον πολιτισμό της πατρίδος μας. Εκτός από τις ευχές του για χρόνια πολλά, με αφορμή τα γενέθλια του Σεβ. κ. Κυρίλλου, ενδιαφέρθηκε να μάθει πως μοιράζεται τον χρόνο του και ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι πολύς χρόνος περνά στους δρόμους, καθώς η Μητροπολη έχει δύο κέντρα και πρέπει συνεχώς να βρίσκεται και στις δύο Επαρχίες και στα πολλά αποκαμακρυσμένα και δύσβατα χωριά.

 
Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επέδωσε στον κ. Μητσοτάκη ως ενθύμιο της επισκέψεώς του αναμνηστική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που απεικονίζει στο κέντρο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, αντίγραφο φορητής εικόνας της Μονής Τοπλού του 15ου αι, και εκατέρωθεν σε μορφή δέησης τους προστάτες αγίους των δύο πόλεων της Ιεράς Μητροπόλεως, τον πολιούχο της πόλεως Ιεράπετρας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και την πολιούχο της πόλεως Σητείας Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα. 

 
Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ελευθέριος Αυγενάκης και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός, ο πρώην πολιτευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πευκιανάκης, ο πολιτευτής Ηρακλείου και πρώην διοικητής του Νοσοσκομείου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. Aγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - BIC Κρήτης κ. Ιωάννης Κοπανάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών.