Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημ. Σχολείου Ιεράπετρας στη Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

4:46 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
04:08 μ.μ. - Παρ, 11/46/2017
Image: Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημ. Σχολείου Ιεράπετρας στη Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας εκκλησιασθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

Συνολικά 48 μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, παρακαλούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιον του Οσίου Νίκωνος του

Μετανοείτε και στη συνέχεια έλαβαν πρωινό στο Αρχονταρίκι του ναού. Ακολούθησε η ξενάγηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας από τον προϊστάμενο του ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του ναού και για την κοινή και την ατομική προσευχή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος δέχθηκε τα παιδιά στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, όπου τους μίλησε κατάλληλα και τα ξενάγησε στις αίθουσες διδασκαλίας των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και εκμάθησης παραδοσικών οργάνων, στην αίθουσα Η/Υ, στην αίθουσα διαλέξεων και στις λοιπές κτηριακές εγκαταστάσεις του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, και τους διένειμε μικρές εικόνες της Παναγίας της Πορταΐτισσας από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Νικόλαος Παρσωτάκης και κ. Χρύσα Αγαπουλάκη που συνόδευαν τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την εγκάρδια υποδοχή και ενημέρωση για την αποστολή και τις δράσεις της Τοπικής Εκκλησίας.

Πηγή: imis.gr