Επίσκεψη του πρέσβη της Πολωνίας στην Ιεράπετρα

10:33 π.μ. - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Τετ, 28/33/2022
Image: Επίσκεψη του πρέσβη της Πολωνίας στην Ιεράπετρα

Συνάντηση με το Δήμαρχο

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ Artur Lompart πραγματοποίησε σε άκρως φιλικό κλίμα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη με αφορμή τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Ζωγραφικής παιδιών, που διοργάνωσε το Εικαστικό Εργαστήρι του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Grojec της Πολωνίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υποδέχθηκε τον Πρέσβη στο γραφείο του παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργου Βαρδάκη και της Προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μαρίας Σακαδάκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικεντρώθηκαν σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού και ενημέρωσαν τον Πρέσβη για όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή» και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Καραλάκη, για την παραγωγή, τυποποίηση και διακίνηση των κηπευτικών προϊόντων. Έπειτα, ακολούθησε επίσκεψη σε μια νέα θερμοκηπιακή μονάδα παρουσία του Προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Γιάννη Γαϊτάνη.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης δόθηκε στον Πρέσβη η ευκαιρία να δει από κοντά πολλά παραλιακά μέρη του Δήμου Ιεράπετρας και αξιοθέατα της πόλης και να παρευρεθεί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μύρτο για την 5η Γιορτή Τουρισμού και Παράδοσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση γνωριμίας με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ. Artur Lompart, καθώς ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα εφ’ όλης της ύλης, πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τον τουρισμό, τη γεωργία ,τον πολιτισμό δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μέρους του για μια ενδεχόμενη συνεργασία σε αυτούς τους τομείς.

Υπήρξε, επίσης, πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για αδελφοποίηση του Δήμου Ιεράπετρας με έναν Δήμο από την Πολωνία, καθώς η περιοχή της Ιεράπετρας αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για πολλούς Πολωνούς τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

Ως Δημοτική Αρχή επιδίωξή μας είναι να διατηρήσουμε και στο μέλλον μια συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρέσβη σε θέματα που απασχολούν και τους δύο λαούς και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια επόμενη συνάντηση».