Επίσκεψη του Δημάρχου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:22 π.μ. - Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Τρί, 24/22/2023
Image:  Επίσκεψη του Δημάρχου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Συζήτηση με τον αναπληρωτή διοικητή και με τον διευθυντή της παθολογικής κλινικής

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, κ. Γιάννη Πετράκη και με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, κ. Γιώργο Φυτρολάκη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπως η παραίτηση του μοναδικού Παθολόγου και το συνακόλουθο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, η ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, οι εφημερίες κ.α. Ο κος Φυτρολάκης ενημέρωσε τον κ. Καλαντζάκη ειδικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική Κλινική, αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μετά το πέρας της συζήτησης τόνισε: «Ο ρόλος ύπαρξης του θεσμού των «Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων» είναι να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία μεταξύ τους. Δυστυχώς, όμως, μέχρι τώρα αυτό δεν το βλέπουμε στην πράξη. Το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής είναι αναπόφευκτο και κίνδυνος ελλοχεύει και για άλλες κλινικές. Η Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου είναι υποχρεωμένη να κινηθεί με τάχιστους ρυθμούς δίνοντας λύση στο πρόβλημα ακόμη και με αποσπάσεις ιατρών.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μου για πολλοστή φορά έχω ενημερώσει Κυβερνητικούς Παράγοντες και ελπίζω ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Υγείας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους επιτέλους για τον χαρακτήρα που επιδιώκουν για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ώστε να ανακοπεί η περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα η οποία λειτουργεί ανασταλτικά στην έλευση και στην παραμονή του ιατρικού προσωπικού.

Διαφορετικά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα καταλήξει ένα κτίριο με ανοιχτές πόρτες (Νοσοκομείο που δεν κλείνει), αλλά επί της ουσίας θα λειτουργεί ως ένα αγροτικό ιατρείο. Και αυτό είναι κάτι που τόσο ο λαός της Ιεράπετρας, όσο και εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε».