Επίσκεψη στον πειραματικό σταθμό της Rijk Zwaan

2:12 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022
02:06 μ.μ. - Τετ, 01/12/2022

Κάλεσμα να τον επισκεφθούν παραγωγοί και έμποροι

Στον πειραματικό σταθμό της εταιρείας RijkZwaan που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας – Φράγματος Μπραμιανών βρέθηκε η κάμερα του hxonews.gr καταγράφοντας τα πειράματα που γίνονται σε μια επιφάνεια πολλών στρεμμάτων σε προϊόντα όπως αγγούρι, τομάτα, τοματίνια, πιπεριά και μελιτζάνα . Ο πειραματικός σταθμός είναι επισκέψιμος και οι υπεύθυνοι και οι συνεργάτες της RijkZwaan είναι στη διάθεση παραγωγών και εμπόρων και ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

hxonews

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Λάβδας μας ξενάγησε στους χώρους του σταθμού αναλύοντας τα πειράματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε ότι αφορά στο αγγούρι. Έτσι, πχ στο μακρύ αγγούρι εξετάζονται 40 νέα υβρίδια. Τα υβρίδια παρατηρούνται συνεχώς, μετριούνται ζυγίζονται, εξετάζεται η ποιότητα, η ανθεκτικότητα, η αντοχή σε ιώσεις κ.α. Είναι σημαντικό ο παραγωγός να επιλέξει ένα σωστό υβρίδιο για την καλλιέργειά του. Εκτός από τα διάφορα είδη αγγουριού, πειράματα γίνονται σε διάφορα είδη τομάτας και τοματίνια καθώς και σε πιπέρια και μελιτζάνες.

hxonews

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντής Τσιατούρας Διευθύνων σύμβουλος μας ξενάγησε στο θερμοκήπιο όπου γίνονται τα πειράματα διαφόρων ειδών τομάτας, αναλύοντας τα στάδια από τη φύτευση έως την παραγωγή των προϊόντων όπως θα έκανε ένας παραγωγός. Στόχος η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που είναι ανθεκτικά στις ιώσεις και εμπορικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο τοματίνι η ζήτηση του οποίου τα τελευταία χρόνια αυξάνεται.

hxonews

Στη συνέχεια ο κ. Σταύρος Μπουρνέλης υπεύθυνος του πειραματικού σταθμού μας ξενάγησε στους χώρους που καλλιεργούνται τα πιπεροειδή δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για διάφορα είδη υβριδίων που αντέχουν στις συνθήκες της περιοχής έχουν μεγάλη απόδοση και ανθεκτικότητα.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews