Επίσκεψη Εμμ. Θραψανιώτη σε Καλαμαύκα και Μάλες

12:28 μ.μ. - Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
12:05 μ.μ. - Τρί, 18/28/2021
Image: Επίσκεψη Εμμ. Θραψανιώτη σε Καλαμαύκα και Μάλες

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την επίσκεψή του στην Καλαμαύκα και τις Μάλες

Την Παρασκευή 14 Μαΐου, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανόλης Θραψανιώτης, συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Ιεράπετρας, επισκέφθηκε τις κοινότητες Καλαμαύκας και Μαλών και συναντήθηκε με τους Προέδρους, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και με άλλους φορείς.

Συζητήθηκαν τα θέματα των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Π.Ε Λασιθίου. Παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση εφαρμοστικών αποφάσεων που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Η απόφαση για ενίσχυση μόνο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για το ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια και της έλλειψης πολιτικής για το λάδι, οδηγεί στην απογοήτευση και την εγκατάλειψη των καλλιεργειών.

Η προστασία και η αξιοποίηση των πηγών και πιο συγκεκριμένα το έργο υδρομάστευσης της πηγής της Χαλάβρας στις Μάλες είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης για τις ελαιοκαλλιέργειες.

Η έλλειψη αγροτικού ιατρού για υγειονομική κάλυψη των κατοίκων (εξέταση, παρακολούθηση, συνταγογράφηση κ. α.), σε συνδυασμό με την ανεπαρκέστατη συγκοινωνιακή σύνδεση και τις δυσκολίες πρόσβασής τους στις νοσοκομειακές δομές και υπηρεσίες, δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των κατοίκων και την παραμονή τους στα χωριά, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη τους, την υπογεννητικότητα, τη μείωση αριθμού μαθητών, με άμεσο κίνδυνο να κλείσει το δημοτικό σχολείο Μαλών.

Με ιδιαίτερο επίσης τρόπο συζητήθηκε η προοπτική επιβίωσης των χωριών του ορεινού όγκου της νότιας Δίκτης και τέθηκε στη συζήτηση η οδική σύνδεση τους με το οροπέδιο Λασιθίου και των τουριστικών περιοχών της Βόρειας Κρήτης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ