Επίσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας στη Δανειστική Βιβλιοθήκη της Κοινότητας Σταυροχωρίου

7:15 π.μ. - Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Παρ, 23/15/2021
Image: Επίσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας στη Δανειστική Βιβλιοθήκη της Κοινότητας Σταυροχωρίου

Επίσκεψη στην Κοινότητα του Σταυροχωρίου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και οι Αντιδήμαρχοι, Μανόλης Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης

Επίσκεψη στην Κοινότητα του Σταυροχωρίου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και οι Αντιδήμαρχοι, Μανόλης Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη, την Πρόεδρο, κα Ελευθερία Ορφανάκη και τον Αντιπρόεδρο, κ. Μανώλη Τζοβενάκη, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά- Σταυροχωρίου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Φίλων και Υποστηρικτών Λαϊκής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου, κ. Γιώργο Παπαζάχο, καθώς και με τον Δημοτικό Σύμβουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας Δήμου Ιεράπετρας και Γραμματέα του Σωματείου, κ. Ιωάννη Σαραντώνη.

Κατόπιν, ο κος Καλαντζάκης, σημείωσε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή συγχαίρουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και ενέργειες των Συλλόγων που αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν την Κοινότητα Σταυροχωρίου. Ειδικά, η Βιβλιοθήκη του Σταυροχωρίου με το πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό, που με συνεχή αγώνα του Σωματείου έχει συγκεντρωθεί, αποτελεί πνευματικό τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μη συνδράμουμε σε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια των Συλλόγων.

Προχωράμε άμεσα στην επισκευή και συντήρηση του πρώην δημοτικού σχολείου που φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη της Κοινότητας και στεγάζει και τα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου με ριζικές κτιριακές αλλαγές στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για την αλλαγή όλου του περιβάλλοντα χώρου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ζουμπουλάκη, τους Προέδρους, κ. Παπαζάχο και κα Ορφανάκη, τα Μέλη του Σωματείου Φίλων και Υποστηρικτών Λαϊκής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου για το ενδιαφέρον τους και την άψογη συνεργασία μας».