Επίσκεψη Θραψανιώτη στο Οροπέδιο Ζίρου

2:50 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Τετ, 26/50/2020
Image: Επίσκεψη Θραψανιώτη στο Οροπέδιο Ζίρου

Την Δευτέρα 24/8/2020 ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μαζί με κλιμάκιο της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και της Ο. Μ. Σητείας, επισκέφθηκε χωριά του Οροπεδίου Ζίρου

Η περιοδεία ξεκίνησε από τους Παπαγιαννάδες. Στο χωριό ο βουλευτής συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής. Ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους και ενημέρωσε τους κατοίκους για τις προτάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τους Αρμένους, συναντώντας κατοίκους του χωριού.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση – συζήτηση στην αίθουσα της δημοτικής κοινότητας Ζίρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της κοινότητας Ζίρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, ο πρόεδρος της κοινότητας Αρμένων Πορταράκης Γιάννης, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ζίρου Μπατσολάκης Νίκος, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Σητείας Κατσογρεσάκη Ειρήνη και ο πρόεδρος των εργαζόμενων της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Χατζηνικολάκης Γιώργος.

Ο βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχή. Κυρίαρχο ήταν το αίσθημα της εγκατάλειψης της περιοχής και η ανησυχία για το μέλλον του τόπου.

Τα κυριότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι:

Για τους αγρότες: Η ελαιοπαραγωγή ( δακοκτονία ), η τιμή του λαδιού, η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελαιοπαραγωγούς και η ανάγκη να δημιουργηθεί αποθήκη φαρμάκων δακοκτονίας και στην περιοχή της Σητείας.

Για την τοπική κοινότητα: Η αγροτική οδοποιία, ο παραλιακός δρόμος προς την περιοχή του Ξηρόκαμπου ( κατολισθήσεις – διάβρωση ), προβλήματα υδροδότησης στον παραδοσιακό οικισμό Χαμαίτουλο, ο καθαρισμός οικοπέδων και χώρων μέσα στο χωριό από ξερά χόρτα και επικίνδυνη καύσιμη ύλη και τα κτιριακά προβλήματα του δημοτικού σχολείου Αρμένων.

Για τον σύλλογο ΑΜΕΑ Σητείας, το πρόβλημα στέγασης του συλλόγου στην πόλη της Σητείας.

Για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο, τα προβλήματα που θα προκύψουν (θέσεις εργασίας) από την σταδιακή συρρίκνωση της λειτουργίας του μετά το 2023 με την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης ( μεγάλο καλώδιο ) και την αμφίβολη μετατροπή του εργοστασίου από καύσης μαζούτ σε καύσης φυσικού αερίου.

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε από την πλευρά του τα μέτρα που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενισχύσεις των αγροτών, την ενίσχυση των Δήμων ( πρόγραμμα Φιλόδημος ), την ενεργειακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης ότι είναι πάντα κοντά στους κατοίκους της περιοχής και θα κάνει ότι είναι δυνατό με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η λύση των προβλημάτων.