Επίδομα 534 ευρώ: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές

9:17 π.μ. - Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Πέμ, 07/17/2021
Image: Επίδομα 534 ευρώ: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές

Μέχρι τέλος του μήνα το Δώρο για όσους ήταν σε αναστολή το Δεκέμβριο

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα καταβληθεί το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα προχθές Τρίτη έληξε η προθεσμία για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων στο supportemployees.services.gov.gr για τις επιχειρήσεις που έχουν θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενούς τους μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο.

Όπως είχε αναφέρει ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν από τις 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δε χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη κι όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο “Εργάνη”, μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους έως 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα μέσα στον μήνα και σε κάθε περίπτωση έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 θα λάβουν οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2020 το υπόλοιπο μέρος του δώρου Χριστουγέννων.

Δηλαδή το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

neakriti.gr