Επί τάπητος η σύμβαση για το φράγμα του Αγίου Ιωάννη στην Ιεράπετρα

9:30 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τρί, 14/30/2023
Image: Επί τάπητος η σύμβαση για το φράγμα του Αγίου Ιωάννη στην Ιεράπετρα

Με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της κατασκευής του Φράγματος του Αγίου Ιωάννη, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 26 εκατ. ευρώ, ύστερα από την εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι είναι σε φάση δημοπράτησης.

Ο κος Παπαγιαννίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι έως το τέλος του 2023 θα πρέπει να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και έως το τέλος του 2025 το έργο να έχει παραδοθεί. Τα στάδια της δημοπράτησης περιλαμβάνουν 1) την κατάθεση σχετικών φακέλων από τις εταιρείες, 2) την ενημέρωση των εταιρειών και 3) την ανάθεση του έργου.

Στη συνέχεια, ο κος Καλαντζάκης, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο στον Δήμο Ιεράπετρας που αφορά την Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη μπαίνει σε τροχιά δημοπράτησης και υλοποίησης.

Η κατασκευή του Φράγματος θα δώσει ανάσα σε δεκάδες αγρότες, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει καταλυτικά στην ομαλή άρδευση της περιοχής και στην ανάπτυξή της. Αναλαμβάνοντας ως Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά το 2014 τον Δήμο της Ιεράπετρας και έχοντας αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος αποφασίσαμε, όπως κάνουμε πάντα, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ωρίμανση της μελέτης και στην χρηματοδότησή της και το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας δικαίωσε όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τόσο τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, όσο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη».