Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για τσιγάρο στην Κρήτη και μάλιστα ... επεισοδιακά!

3:52 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019
03:12 μ.μ. - Παρ, 20/52/2019
Image: Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για τσιγάρο στην Κρήτη και μάλιστα ... επεισοδιακά!

Το πρώτο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε στο Ηράκλειο

Υπό την γκρίνια των θεριακλήδων που επιμένουν πως ... είναι δικαίωμά τους να καπνίζουν και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και των καταστηματαρχών που αποδίδουν τις αναδουλειές στην καπνοαπαγόρευση, το πρώτο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε στο Ηράκλειο.

Και η καμπάνα δεν έπεσε ανώδυνα - μάλλον το αντίθετο, καθώς χρειάστηκε να σταλούν και ενισχύσεις στο κλιμάκιο που διενεργούσε τον έλεγχο.

Ο καπνιστής θαμώνας «έφαγε» το πρόστιμο των 50 ευρω και ο ιδιοκτήτης το 500άρικο!

powered by Rubicon Project

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πλέον οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο θα είναι καθημερινοί στην πόλη του Ηρακλείου και πιο αυστηροί στην επιβολή προστίμων.

«Πρώτος μας στόχος ήταν οι παιδότοποι. Στους παιδότοπους το κάπνισμα απαγορεύεται ολοκληρωτικά. Μόνο στον δρόμο.Το ίδιο ισχύει και σε χώρους με αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι οι Ηρακλειώτες έχουν συμμορφωθεί στους χώρους αυτούς. Πλέον θα συνεχίσουμε πιο εντατικά με τα μαγαζιά.Σε καφετέριες και εστιατόρια το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν τουλάχιστον δύο πλευρές είναι ανοιχτές», ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι που διαμηνύουν ότι τα πράγματα πλέον θα είναι πιο ασφυκτικά με βάση και τις εντολές που λαμβάνουν.

 cretalive.gr