Επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων ύψους 24,4 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

2:54 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Τετ, 08/54/2021
Image: Επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων ύψους 24,4 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Πρόκειται για 26 αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε σήμερα αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού μας. 

hxonews

Τα εγκεκριμένα 26 νέα επενδυτικά σχέδια είναι συνολικού κόστους 24.427.487,04 € και αφορούν σε  επιχειρήσεις οι οποίες θα λάβουν ενίσχυση ύψους 8.945.092,81 € με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής  για την υλοποίηση των επενδύσεων τους, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 (2ος και 3ος κύκλος της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και 5ος  κύκλος της Γενικής Επιχειρηματικότητας).

Η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου -παρά την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας- και τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε σημαντικούς τομείς  της περιφερειακής οικονομίας (γεωργία-κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός). 

«Τα 26 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 24,5 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική με την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την βάση της περιφερειακής οικονομίας μας, θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια με συνεργασία και  συμπόρευση θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην υλοποίηση νέων βιώσιμων επενδύσεων στο νησί μας» ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή των αποφάσεων ενισχύσεων από τον Σταύρο Αρναουτάκης παρόντες ήταν, η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Δασκαλάκη, η προϊσταμένη της διεύθυνσης περιφερειακής οικονομίας και εξωστρέφειας Φωτεινή Κατίκα και η προϊσταμένη του τμήματος κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης Νεκταρία Καλογιαννάκη. 

cretalive.gr