Επεισόδια στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στα Χανιά

2:37 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018
02:07 μ.μ. - Παρ, 06/37/2018
Image: Επεισόδια στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στα Χανιά

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν σε συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στα Χανιά

Στο χώρο του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου, εμφανίστηκαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, και ακολούθησαν συμπλοκές με τους συγκεντρωμένους και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές αντιεξουσιαστών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.
 
Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη σε συλλαλητήριο στα  Χανιά για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όταν ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκε στο σημείο της συνάντησης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
 
 
Συγκεκριμένα, ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου να κινούνται προς το μέρος των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην προσπάθεια της αστυνομίας να απομακρύνει την ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία, σημειώθηκαν συμπλοκές, με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
 
Από τα επεισόδια, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές νεαρών από τους οποίους ο ένας τραυματίστηκε από τις συμπλοκές, όπως αναφέρει μέσο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο εισαγγελέας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις νεαροί έως ότου ολοκληρωθεί η δικογραφία και έλαβαν προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να απολογηθούν.
 
Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» δεν πραγματοποίησαν πορεία, αλλά έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο και άπλωσαν μια μεγάλη ελληνική σημαία. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και λάβαρα της Μακεδονίας και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και συνθήματα.


 
 


thepressproject.gr