Επεισόδια, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

3:21 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022
03:11 μ.μ. - Τετ, 09/21/2022
Image: Επεισόδια, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά τα επεισόδια στις πορείες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ρίψεις μολότοφ, χρήση χημικών, αλλά και προσαγωγές σημειώθηκαν τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ βιτρίνες καταστημάτων υπέστησαν ζημιές και στις δύο πόλεις.
Μολότοφ και χημικά μπροστά από τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο της απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Άγνωστοι με κουκούλες και καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησε ρίψη χημικών για την απομάκρυνσή τους. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με μολότοφ να πέφτουν πολύ κοντά στα φυλάκια που βρίσκονται οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο, καθώς έσπασαν βιτρίνες.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.Οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οκτώ άτομα προσήχθησαν στην οδό Εγνατία. Αστυνομικοί της ομάδας Δράση έκρινε μία ομάδα ατόμων ύποπτη για συμμετοχή στα επεισόδια και επιχείρησαν να τα προσεγγίσουν. Αμέσως τα άτομα επιχείρησαν να διαφύγουν. κάποιοι από αυτούς, εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων με σκοπό να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, ωστόσο εντοπίστηκαν και προσήχθησαν.

Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζώνΌπως αναφέρει το thestival ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας Αριστερών οργανώσεων που κινούνταν στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές σε καταστήματα.

Πηγή: iefhmerida