Επανέρχεται ο Λιοντάκης με νέα επιστολή προς τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

9:53 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Δευ, 13/53/2024
Image: Επανέρχεται ο Λιοντάκης με νέα επιστολή προς τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Αναλυτικά η επιστολή του πρώην διευθυντή του οργανισμού

Αξιότιμοι κ.κ.Πρόεδρε και Δ/ντή του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

Το είδαμε κι’ αυτό. Μετά τα οικονομικά στοιχεία του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, τώρα αποτελούν προσωπικά δεδομένα και τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας. Αυτό μετά και τη γνωμάτευση του Δικηγόρου κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, στον οποίο απευθυνθήκατε για να σας γνωματεύσει εάν πρέπει να μου γνωρίσετε τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων της Γ.Σ. ή όχι.

Και αυτό γιατί δεν θέλετε να μου δώσετε την αιτούμενη κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων της Γ.Σ., επειδή ο σκοπός που τα θέλω όπως σας έχω ενημερώσει με το από 21-04-2024 έγγραφό μου, είναι να συλλέξω τις απαιτούμενες από το Καταστατικό υπογραφές των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, με θέμα τη μείωση της τιμής του νερού, μετά τη μείωση της τιμής του Ηλεκτρικού ρεύματος όπως είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο όταν επιβάλλαμε την αύξηση της τιμής του νερού το έτος 2021.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κρυφτήκατε πίσω από την υπαγορευμένη γνωμάτευση του κ.Καλαϊτζάκη, ότι δήθεν τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Με αυτή τη λογική, αποτελούν προσωπικά δεδομένα και τα ονοματεπώνυμα των Δημοτικών Συμβούλων ενός Δήμου, των Βουλευτών μιάς Κυβέρνησης, ή ακόμη και το ονοματεπώνυμο του Πρωθυπουργού ή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αλήθεια κύριοι.

Όταν έγιναν οι εκλογές του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, δεν είχαν τυπωθεί και μοιραστεί ψηφοδέλτια με τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων; Τότε δεν ήταν προσωπικά δεδομένα;

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν ανακοινώσατε στα ΜΜΕ τα ονοματεπώνυμα των εκλεγμένων αντιπροσώπων, τα οποία εγώ σήμερα ζητώ να μου γνωρίσετε; Τότε δεν ήταν προσωπικά δεδομένα;

Αλήθεια κύριε Καλαϊτζάκη – Φίλε Μανόλη. Σαν Δικηγόρος υποστηρίζεις την άποψη των εντολέων σου κ.Παπαδάκη και κ.Μυλωνάκη και καλά κάνεις. Από την άλλη πλευρά όμως είναι οι συντοπίτες μας καταναλωτές του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, των οποίων τα συμφέροντα θα έπρεπε να υποστηρίξεις εάν είχες εκλεγεί Βουλευτής και κατά την άποψή μου αυτό θα έπρεπε να κάνεις και τώρα και όχι έμεσα να προσφέρεις άλλοθι στον Πρόεδρο και το Δ/ντή του ΤΟΕΒ προκειμένου να παραπλανούν τους καταναλωτές αλλά και τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

Κύριοι. Ζούμε στην εποχή της ακρίβειας όπως παραδέχονται οι πάντες και γίνεται ένας διαρκής αγώνας από όλους για να περιοριστεί η ακρίβεια και να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν.

Παλεύουμε όλοι να περιοριστεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και αυτό είναι το πρώτο και το πάγιο αίτημα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, το οποίο θέτει σε κάθε του επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επί πλέον επίκειται και θεωρείται πλέον δεδομένη η κατάργηση – συγχώνευση των ΤΟΕΒ όπως τους ξέρουμε και το σχέδιο Νόμου προβλέπει ότι τα χρέη και οι καταθέσεις των ΤΟΕΒ που θα συγχωνευτούν, θα πάνε σε ένα κοινό ταμείο ανά Περιφέρεια.

Δηλαδή ενώ μέχρι τώρα μας έπαιρναν τα λεφτά που μας έταζαν, τώρα θα μας πάρουν και αυτά που έχουμε μαζέψει και μάλιστα ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας προσπαθεί να μαζέψει όσο μπορεί περισσότερα.

Για ποιους λόγους κύριοι; Υπάρχουν λόγοι που ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας εδώ και δύο χρόνια κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών του, ή είναι καπρίτσιο του Προέδρου και του Δ/ντή;

Εάν υπάρχουν λόγοι, βγείτε να τους πείτε. Εάν όμως δεν υπάρχουν (και δεν υπάρχουν), αναλάβετε τις ευθύνες σας και αναλογιστείτε τη ζημιά που θα προκαλέσετε στην περιοχή μας, εάν συνεχίσετε αυτή σας την τακτική.

Καταστρατηγείτε το Καταστατικό του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, προκειμένου να μην μου δώσετε τα στοιχεία που ζητώ, προκειμένου να καθυστερήσετε όσο μπορείτε την απάντηση στα αιτήματά μου, γιατί θέλετε να αποφύγετε αυτό που έρχεται. Τη δραστική μείωση της τιμής της δικαιούμενης ποσότητας νερού και κατά συνέπεια και των υπερβάσεων, δεδομένου ότι η χρέωση της υπέρβασης είναι επί της ισχύουσας τιμής του νερού.

Συμπεριφέρεστε σαν ο ΤΟΕΒ να είναι φέουδό σας, μοιράζοντας εντολές του τύπου μην δώσετε τίποτα, μην απαντήσετε και μετά απευθύνεστε στη <<Νομική Υπηρεσία>>, για να καλύψει τις απαιτήσεις σας.

Κύριοι κατεβείτε από το καλάμι που έχετε καβαλήσει, όσο είναι καιρός.

Θα ξέρετε ότι μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει έναν για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό. Να κοροϊδεύει πολλούς για πολύ καιρό, δεν τα κατάφερε κανείς.

Αυτά εν αναμονή της κατάστασης με τα ονοματεπώνυμα των Αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης και του επικυρωμένου αντιγράφου (από το θεωρημένο βιβλίο Πρακτικών της Γ.Σ.) του 1ου/2024 Πρακτικού της Γ.Σ. που σας έχω ζητήσει.

Γρα Λυγιά 11-05-2024

Γιάννης Λιοντάκης

π.Δ/ντής του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας