Eπανέναρξη των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα

9:54 π.μ. - Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Παρ, 01/54/2023
Image: Eπανέναρξη των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα

Το Ισραήλ ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, μετά από μία εβδομάδα κατάπαυσης του πυρός, που είχε συμφωνηθεί για ανταλλαγή ομήρων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ξαναρχίζει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης» υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία. Σύμφωνα με το επιτελείο, προειδοποιητικές σειρήνες για ρουκέτες ήχησαν ξανά σε ισραηλινές περιοχές κοντά στη Γάζα λίγα λεπτά πριν από τη λήξη. Αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς έκαναν λόγο, ήδη προτού λήξει η ανακωχή, για εκρήξεις και πυρά καθώς και υπέρπτηση μαχητικών και drones. Το Shebab News Agency ανέφερε πυρά και εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως δεκάδες οβίδες του πυροβολικού και πλήγματα αεροσκαφών του Ισραήλ ακούστηκαν στην πόλη της Γάζας, κάνοντας λόγο για σειρά βομβαρδισμών.

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, σύμφωνα με τον γιατρό, Φαντέλ Ναΐμ, στο νοσοκομείο Άλχι Άραμπ.

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμήνυσε σήμερα ότι το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων του πολέμου και κατηγόρησε την Χαμάς ότι δεν απελευθέρωσε όλες τις γυναίκες ομήρους όπως είχε συμφωνηθεί και εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ.

thepressproject.gr