ΕΟΠΥΥ : Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών

9:02 π.μ. - Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Παρ, 13/02/2018
Image: ΕΟΠΥΥ : Τι αλλάζει στις συμβάσεις των γιατρών

Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς

Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους και τους παιδιάτρους ανακοίνωσε ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , Σταμάτη Βαρδαρού και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου.
 
Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς,  το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογές με στόχο το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και πιο «ελκυστικό» για τους ελευθεροεπαγγελματίες που θα κληθούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό.
 
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
 
Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.
Άρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5μερου με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.
Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις
Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.
Την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς.
 
Ο κ. Ξανθός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφού επεσήμανε πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη μεταρρύθμιση για την ΠΦΥ», τόνισε ότι παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, «υπάρχει περιθώριο συνεννόησης έτσι ώστε το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς τόσο στους γιατρούς που υπηρετούν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) όσο και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ».
 
 
in.gr