Εντός του Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

7:59 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
07:09 μ.μ. - Δευ, 20/59/2021
Image: Εντός του Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

Τί ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς το απόγευμα της Δευτέρας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν επιλυθεί τα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα για τους εμβολιασμούς παιδιών και από παιδιάτρους, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

Όπως είπε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ, που ανήκουν τα ιατρεία τους και να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αυτό που εκκρεμεί, τόνισε, είναι μία νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της αμοιβής.

“Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί

Τη Δευτέρα , η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικά για τους μαθητές, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το 35% των παιδιών ηλικίας 15-18 ετών έχει κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, όπως και το 17% των παιδιών ηλικίας 12-14 ετών.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το ποσοστό που έχει εμβολιαστεί ξεπερνά το 82%.

Cretalive