Εντός 4 μηνών νέες εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας αποφάσισε το Δικαστήριο

9:50 π.μ. - Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020
09:05 π.μ. - Πέμ, 07/50/2020
Image: Εντός 4 μηνών νέες εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας αποφάσισε το Δικαστήριο

Δηλώσεις Κατερίνας Τσικαλουδάκη, Παναγιώτη Μπαλοθιάρη και Μιχάλη Μαλλιωτάκη στον Ηχώ 99,8

Σε εκλογές θα οδηγηθεί ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης στην αίτηση που είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Μπαλοθιάρη για ορισμό προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις παραιτήσεις μελών του προηγούμενου Δ.Σ. μετά τις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου έχει οριστεί προσωρινό Δ.Σ. το οποίο έχει υποχρέωση να προχωρήσει σε εκλογές εντός 4 μηνών από την έκδοση της απόφασης.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Τσικαλουδάκη, είπε πως δεν έχει ακόμη στα χέρια της την απόφαση οπότε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες καθώς και το ποιοι έχουν οριστεί στο προσωρινό Δ.Σ. Τόνισε ότι οι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται, να γίνουν εκλογές και να προκύψει ένα συμβούλιο που θα είναι δίπλα στους αγρότες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Για δικαίωση κάνει λόγο από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μπαλοθιάρης. Προσθέτει πως στο προσωρινό Δ.Σ. παραμένουν τα 4 άτομα Τσικαλουδάκη, Μαχαιράς, Μιχελαράκης, Χριστάκης, που δεν είχαν παραιτηθεί και συμπληρώνονται ακόμη 3 άτομα. Τα 4 αυτά άτομα θα κληθούν να καλύψουν και τη δικαστική δαπάνη. Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής παραμένουν. Ως πρόεδρος αυτής θα καλέσει τα μέλη να τα ενημερώσει για την απόφαση και να οριστεί η σύνθεση του προσωρινού Δ.Σ. Θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση και οι εκλογές εντός 4 μηνών για να προκύψει το νέο συμβούλιο. Ως τότε το προσωρινό Δ.Σ. θα μπορεί να εκπροσωπεί τον Σύλλογο.

-

Την δική του άποψη εκφράζει και ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης ο οποίος τονίζει ότι τα καταστατικά και οι νόμοι δεν έχουν δέκα ερμηνείες. Οι κινήσεις που έγιναν είχαν ως στόχο το συμφέρον των αγροτών και να αποκτήσει ο σύλλογος την αίγλη του έχοντας τον κόσμο δίπλα του. Μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι να πετύχουμε την γιγάντωση του αγροτικού συλλόγου όσων αφορά τη συμμετοχή των αγροτών στις διαδικασίες και γενικότερα στο έργο του συλλόγου απέναντι στα τόσα προβλήματα που χρονίζουν αλλά και τα πρόσφατα λόγω κορωνοϊού. Το παρόν δεν πρέπει Ο σύλλογος θα πρέπει να εξελιχθεί, να εκσυγχρονιστεί, να στηριχτεί από επιστημονικό προσωπικό, τεχνικό σύμβουλο, γεωπόνο , δικηγόρο, λογιστή, ώστε όλοι να συμβουλεύουμε ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της παραγωγής.