Έντονη αντιπαράθεση Χατζημαρκάκη – Πανταζή με φόντο την υποστελέχωση του ΕΛ.ΤΑ.

11:42 π.μ. - Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Πέμ, 16/42/2021
Image: Έντονη αντιπαράθεση Χατζημαρκάκη – Πανταζή με φόντο  την υποστελέχωση του ΕΛ.ΤΑ.

Δηλώσεις της Αντιδημάρχου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

Έντονη συζήτηση μεταξύ της αντιδημάρχου κας Χρύσας Χατζημαρκάκη και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρη Πανταζή, προκάλεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ταχυδρομείο λόγω έλλειψης προσωπικού και του κλεισίματος του πρακτορείου πόρτα πόρτα τον φόρτου εργασίας του οποίου μεταφέρθηκε στο Ταχυδρομείο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Πανταζής σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο έχει συζητηθεί το θέμα που είχε ανακύψει τότε με το ταχυδρομείο στον Μακρύ Γιαλό και τότε ως παράταξη είχαν επισημάνει τα προβλήματα και στο ταχυδρομείο της Ιεράπετρας. Η απάντηση ήταν… δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς… θα το δούμε…θα το συζητήσουμε στο Δ.Σ. σε άλλη συνεδρίαση κλπ. Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από το Ταχυδρομείο Ιεράπετρας στέκονται στην αναμονή για μια και δυο ώρες και επισκεπτόμενος κανείς την υπηρεσία θα δει μια τριτοκοσμική κατάσταση με ουρές πολιτών σε αναμονή. Πέρα από την έλλειψη προσωπικού το πρόβλημα επιδεινώθηκε από το κλείσιμο του πρακτορείου πόρτα πόρτα. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, για να λυθούν τα προβλήματα θεωρούμε οτι χρειάζεται πολιτική παρέμβαση. Γιατί βλέπουμε ότι το ΕΛ.ΤΑ. πάει για ξεπούλημα. Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να σταλθεί ένα έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό ώστε να μεταφέρει καταρχάς το πρόβλημα. Η σήμανση οδών και η αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων είναι θέμα του Δήμου. Επίσης η δημοτική αρχή θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και να πάρουν απαντήσεις, συγκεκριμένες. Για όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το θέμα θα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Από πλευράς μας είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή από τη στιγμή που πρέπει να λυθεί άλλο ένα πρόβλημα. Το αναδείξαμε, το συζητήσαμε και από εκεί και μετά δεν έχουμε δει τη λύση του και ως τώρα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάποια παρέμβαση από τη δημοτική αρχή. Δεν είναι όμως δουλειά μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και άλλων, όπως Βουλευτών, σημείωσε ο κ. Πανταζής.

Από την πλευρά της η κα Χατζημαρκάκη είπε ότι η προσπάθεια που είχε γίνει για το ταχυδρομείο στο Μακρύ Γιαλό είχε θετική έκβαση καθώς μετά από συναντήσεις του Δημάρχου ο οποίος είχε στη διάθεσή του και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το ταχυδρομείο εκεί, παρέμεινε. Τώρα σε ότι αφορά στο ταχυδρομείο Ιεράπετρας πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση. Το πρακτορείο πόρτα πόρτα έκλεισε και οι πολίτες εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο. Έχουν γίνει επαφές του Δημάρχου με αρμόδιους προκειμένου να διευθετηθούν θέματα και να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα. Διευθετήθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ ΕΛΤΑ και Δήμου καθώς ο Δήμος είναι πελάτης του ταχυδρομείου μέσω των οποίων στέλνονται οι λογαριασμοί του νερού και θυμίζουμε το καλοκαίρι υπήρχαν καθυστερήσεις στη διανομή τους κάτι που πλέον ξεπεράστηκε. Αρκετές παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει από το Δήμο μετά από επισημάνσεις που έγιναν από τη Διεύθυνση του Ταχυδρομείου και προσεχώς θα γίνουν και άλλες όπως είναι η τοποθέτηση θυρίδων στα χωριά αλλά και η προμήθεια πινακίδων. Η συνεργασία που έχει ο Δήμος με τα ΕΛΤΑ είναι χωρίς κανένα πρόβλημα, τόνισε η κα αντιδήμαρχος.