Έντονες αντιδράσεις στις προτάσεις για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Ιεράπετρας - Απάντηση Αντιδημάρχου Μ. Λουτσέτη (συνεντεύξεις)

12:48 π.μ. - Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
12:02 π.μ. - Παρ, 24/48/2017
Image: Έντονες αντιδράσεις στις προτάσεις για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Ιεράπετρας -  Απάντηση Αντιδημάρχου Μ. Λουτσέτη  (συνεντεύξεις)

Εκτενής συζήτηση στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι στον Ρ/Σ ΗΧΩ FM 99,8

Εκτενής συζήτηση για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας  που προωθούνται από τη δημοτική αρχή έγινε σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι στον Ρ/Σ ΗΧΩ FM 99,8
Στο στούντιο βρέθηκαν ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Μαρκόπουλος καθώς επίσης και ο συμπολίτης κ. Γιάννης Ασπραδάκης φαρμακοποιός  ο οποίος δραστηριοποιείται σε κεντρικό σημείο της πόλης. 
Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε τις απόψεις του και κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να καλεστούν οι μελετητές που είχαν κάνει την κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία σημειωτέων έγινε επί των ημερών Δημαρχίας του κ. Μ. Μαστοράκη, προκειμένου ο Δήμος  να τους καταθέσει  τις θέσεις του και τις αλλαγές που προτείνουν και από την πλευρά του ο Δήμος  να λάβει  υπόψη  και τις παρατηρήσεις των μελετητών. Οι οποίοι συνέταξαν τη μελέτη βάση κάποιου σκεπτικού και για αυτό μάλιστα είναι δύσκολο αυτή να εφαρμοστεί τμηματικά αφού για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει συνολικά να γίνει η εφαρμογή της. 
Τις θέσεις του εξέφρασε και ο κ. Ασπραδάκης  ο οποίος τόνισε ότι πολλές από τις αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ταλαιπωρία των οδηγών αλλά  την οικονομική ζημία  των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης το οποίο οδηγείται σε μαρασμό. Τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις απόψεις των καταστηματαρχών που ήδη δοκιμάζονται 
 
Στην διάρκεια της εκπομπής παρενέβη  ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος του δήμου κ. Μιχάλης Σπυριδάκης που εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μελέτη σε πολλά σημεία της όπως αυτή σχεδιάστηκε εξ αρχής αλλά και αυτά που τώρα προτείνονται  και σχολίασε  ότι , όταν οι προσωπικές παρεμβάσεις επικρατούν των προτάσεων των μελετητών οι οποίοι στη συνέχεια κάνουν μελέτες σύμφωνα με τις επιθυμίες μας τότε αυτές δεν είναι μελέτες, είπε χαρακτηριστικά 

 


Επίσης ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Λουτσέτης που από την πλευρά του δήλωσε ότι οι προτάσεις είναι υπό διαβούλευση , δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, θα γίνουν συζητήσεις στις αρμόδιες επιτροπές του δήμου , θα καταγραφούν οι προτάσεις των εμπλεκόμενων και των ενδιαφερομένων πολιτών και κατόπιν θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.  Είπε ακόμη ότι εάν πολίτες συγκεντρώσουν υπογραφές για να έρθει το θέμα  του νέου πεζόδρομου στο δημοτικό συμβούλιο,  θα γίνει δεκτό το αίτημα για συζήτηση.