Εντατικές προσπάθειες να μείνει ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Ιεράπετρα

9:38 π.μ. - Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Τρί, 16/38/2021
Image: Εντατικές προσπάθειες να μείνει ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Ιεράπετρα

Όμορφες «ραδιοφωνικές» εικόνες μας μεταφέρουν οι Γ. Γουλιδάκης – Μ. Ρουμελιωτάκη- Εμμ. Βρυγιωνάκης

Η κακοκαιρία στο Λασίθι

Ως διαχειρίσιμη κρίνεται μέχρι στιγμής η κακοκαιρία σε επίπεδο νομού Λασιθίου και τα όποια προβλήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8. Όπως είπε έμφαση δίνεται στο να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο παρουσιάστηκαν προς Οροπέδιο αλλά και προς Καλαμαύκα και Μάλλες από τα χιόνια που έχουν πέσει. Τα συνεργεία της αντιπεριφέρειας όπως και των δήμων είναι επί ποδός και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στην ηλεκτροδότηση τα οποία αντιμετωπίζονται σταδιακά από τα συνεργεία της ΔΕΗ. Σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους είπε ότι θα πρέπει και οι κτηνοτρόφοι να είναι προετοιμασμένοι και καλό είναι να λαμβάνουν τα μέτρα τους ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ίδιοι ή τα ζώα τους, ανέφερε.Ο κ. Γουλιδάκης προέτρεψε τέλος τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υπαρκτός. Είπε τέλος ότι θα γίνει μια σύσκεψη σήμερα το πρωί με Πυροσβεστική και Αστυνομία ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση και σχεδιασμός παρεμβάσεων.

Η «Μήδεια» στην Ιεράπετρα – Προσπάθειες διάνοιξης δρόμων

Η κακοκαιρία έφτασε από χθες βράδυ στην Ιεράπετρα με χιόνια, βροχή αλλά και δυνατό αέρα. Τα κυριότερα προβλήματα  δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο και για αυτό απαιτείται η προσοχή των οδηγών που μετακινούνται στα ορεινά. Η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι άνοιξε ο δρόμος από Ιεράπετρα προς Καλαμαύκα από την πλευρά του Φράγματος Μπραμιανών και έγινε και διάνοιξη του δρόμου στο Κεφαλοβρύση Καλαμαύκας. Αυτή την ώρα, 10.00 το πρωί, κατευθύνονται με τα μηχανήματα προς Ανατολή όπου μάλιστα χιονίζει. Υπάρχει επικοινωνία με τους προέδρους των χωριών ώστε να παρέμβουν όπου χρειαστεί. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Χιόνια και στα ορεινά του Μακρύ Γιαλού

Στα δυτικά του δήμου και στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού και τις εκεί τοπικές κοινότητες έπεσε χιόνι στα ορεινά και απαιτείται και εδώ προσοχή στην κίνηση στο οδικό δίκτυο. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα ήταν στην ηλεκτροδότηση προς το χωριό Ορεινό το οποίο όμως αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης.

Χριστός και Μάλλες

Την εικόνα από τα χωριά Χριστός και Μάλλες δίνουν από πλευράς τους οι πρόεδροι Αιμίλιος Πετσαγκουράκης και Μαρία Βολυράκη αντίστοιχα. Οι εικόνες είναι όμορφες με το λευκό τοπίο στις γύρω περιοχές ωστόσο το κρύο είναι τσουχτερό. Όσοι επιθυμούν να ανέβουν προς Σελάκανο όπου το χιόνι έφτασε τους 25 πόντους ή λίγο πιο χαμηλά προς Μάλλες και τις εκεί περιοχές, θα πρέπει να είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις γιατί οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ανέφεραν.

-

Στα λευκά ντύθηκε και το χωριό Ορεινό

Στα λευκά ντύθηκε και το χωριό Ορεινό, αρκετά τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν για την αποκατάσταση μας είπε ο Πρόεδρος Εμμ. Κουρμουλάκης.

-

Στις νεότερες πληροφορίες για τις προσπάθειες διάνοιξης δρόμων και αντιμετώπισης όποιων προβλημάτων προκύπτουν αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Εμμ. Γεωργαλάκης.