Ενταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις πορείες εκπαιδευτικών - Επεισόδια έξω από τη Βουλή

5:12 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
05:01 μ.μ. - Πέμ, 17/12/2019
Image: Ενταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις πορείες εκπαιδευτικών - Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Ενταση δημιουργήθηκε σε πορείες αναπληρωτών καθηγητών που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι τους οδηγεί στην ανεργία

Μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν έξω από τη Βουλή όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τα σκαλιά του  Άγνωστου Στρατιώτη.
 
Ενταση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη επικράτησε λίγο μετά τις 14:00 της Πέμπτης, όταν αστυνομικοί απώθησαν εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μετείχαν στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.
 
Οι εκπαιδευτικοί, ενόψει του νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.
 
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.
 
Παράλληλα, στη Βουλή συγκέντρωση πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κι η ΟΛΜΕ. ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις (11:00 - 14:00 για τον πρωινό, 14:00 – 17:00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους.

978ab441-af0a-4895-b131-6aa3121f68e3
 
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
 
Ένταση και στη Θεσσαλονίκη
 
Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπου εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν την κεντρική πύλη.


 
Αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης η πορεία κατέληξε με συνθήματα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που τίθεται για ψήφιση στη Βουλή και όπως υποστηρίζουν «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».
 
Μάλιστα, φτάνοντας μπροστά στο Υπουργείο, προς στιγμήν άναψαν τα αίματα καθώς επιχείρησαν να σπάσουν την κεντρική πύλη.




 
πηγή real.gr