Ένσταση για την εκλογική διαδικασία στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας

10:44 π.μ. - Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022
10:04 π.μ. - Δευ, 04/44/2022
Image: Ένσταση για την εκλογική διαδικασία στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας

Να τηρηθεί η νομιμότητα τονίζει στον Ηχώ 99,8 η Αλίκη Ξανθάκη μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας

Πρόσκληση στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας για σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ξανά τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Για κατάθεση υποψηφιοτήτων, μπορείτε να ενημερώσετε πριν τις εκλογές με έγγραφη αίτηση προς την Ένωση. Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των σχολείων να συμμετάσχουν στην εκλογή νέου Δ.Σ., αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση στην πρόσκληση που εκδόθηκε από την Ένωση Γονέων ήταν ότι «Δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές του συλλόγου έχουν και οι δύο γονείς/κηδεμόνες των μαθητών κάθε σχολείου». Η κα Αλίκη Ξανθάκη μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές στα όργανα συλλόγων γονέων υποστηρίζοντας Μεταξύ άλλων ότι, για την Ένωση Γονέων δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η συμμετοχή όλων των γονέων στις εκλογές. Αλλά η συμμετοχή των εκπροσώπων, όπως αυτοί προκύπτουν κατά τις εκλογές στους Συλλόγους Γονέων. Μάλιστα κατέθεσε ένσταση στην Ένωση Γονέων παραθέτοντας στοιχεία για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί έτσι ώστε να μη γίνουν παράτυπα οι εκλογές. Τώρα ως προς το επιχείρημα ότι καλούνται όλοι οι γονείς για να υπάρχει συμμετοχή αυτό δεν την ικανοποιεί γιατί στόχος θα πρέπει να είναι όχι μόνο να μην απαξιωθεί ο θεσμός αλλά να ενισχυθεί και σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα.