Ενίσχυση της πυρασφάλειας στο Λασίθι: Ο Ν. Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8 για την συνάντηση φορέων του νομού στον Αγ. Νικόλαο

1:21 μ.μ. - Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024
01:05 μ.μ. - Τετ, 15/21/2024
Image: Ενίσχυση της πυρασφάλειας στο Λασίθι: Ο Ν. Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8 για την συνάντηση φορέων του νομού στον Αγ. Νικόλαο

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας για τα θερμοκηπιακά απόβλητα, το πολυιατρείο και το Αστυνομικό Τμήμα Μακρύ Γιαλού

Ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την συνάντηση που έγινε στον Αγ. Νικόλαο όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η συνάντηση ήταν πολύ ουσιαστική και σημαντική καθώς το βασικό σε μία πυρκαγιά είναι να γίνει άμεση επέμβαση. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των εθελοντών και αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους όχι μόνο σε θέματα επικοινωνίας αλλά και σε θέματα εξοπλισμού. Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του καθώς όπως είπε υπάρχουν εθελοντές σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, απαγορεύτηκε η διέλευση και η παραμονή σε δασικές περιοχές όταν υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας 4 ή 5. Τέλος, μας ενημέρωσε ότι θα γίνει ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 4 ελικόπτερα σε όλη την Κρήτη.

Σχετικά με τα θερμοκηπιακά απόβλητα ο κ. Παπαδάκης είπε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από μεριάς δήμου στο σχεδιασμό της συγκομιδής τους. Κάλεσε τους παραγωγούς να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά τους δίπλα σε κάδους ή σε άλλα σημεία που είναι ακατάλληλα. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ένας χώρος εναπόθεσης του νάιλον των θερμοκηπίων τόσο γιατί μέσα στο νάιλον υπάρχουν πάντα και άλλα απορρίμματα όσο και λόγω της έλλειψης προσωπικού του δήμου. Ο αντιδήμαρχος πρότεινε στους παραγωγούς να συνεργαστούν με ιδιωτικές εταιρείες ώστε να μην συσσωρεύονται τα απορρίμματα γύρω από τα θερμοκήπια.

Σχετικά με την δωρεά οικοπέδου για την δημιουργία ιατρείου στο Μακρύ Γιαλό ο κ. Παπαδάκης μας ενημέρωσε ότι το Σάββατο ο κ. Παπαβασιλείου, πρόεδρος της 7ης ΥΠΕ, θα επισκεφθεί το σημείο ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Κλείνοντας, μίλησε για τον αστυνομικό σταθμό Μακρύ Γιαλού στον οποίο έχουν μείνει μόνο 5 αστυνομικοί από τους συνολικά 10 που υπήρχαν αρχικά. Τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Κρήτη καθώς από τα 330 άτομα που θα έπρεπε να υπηρετούν σε όλο το νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 250. Λόγω αυξημένης εγκληματικότητας στην Αθήνα πολλοί αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα.