Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Λασίθι

6:34 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018
06:02 μ.μ. - Δευ, 26/34/2018
Image: Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Λασίθι

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλης Πεπόνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης του τμήματος της τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στο Λασίθι

Η ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με προσωπικό σε Λασίθι και Ηράκλειο, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο.
Ο πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλης Πεπόνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης του τμήματος της τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στο Λασίθι.
Οι βουλευτές με την σειρά τους τόνισαν την ανάγκη διεξαγωγής στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, το ωράριο εργασίας, κ.λ.π., ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθεί ουσιαστικά το ασφαλιστικό σύστημα.
 
Ο Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε τους βουλευτές και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, ότι έχει εγκριθεί η ενίσχυση των υπηρεσιών στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ότι η προκήρυξη θα ανακοινωθεί άμεσα. Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι οι έλεγχοι θα διεξάγονται με μικτά κλιμάκια και τη συμβολή της Οικονομικής Αστυνομίας.
 
Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, ότι θα εξεταστεί η στελέχωση του τμήματος υγιεινής και ασφάλειας στο νομό Λασιθίου.