Ενημέρωση σχετικά με την Επένδυση στη Μονή Τοπλού της Εταιρίας «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

10:44 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017
10:07 π.μ. - Τρί, 11/44/2017
Image: Ενημέρωση σχετικά με την Επένδυση στη Μονή Τοπλού της Εταιρίας «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση

Το κάλεσμα των Κοινωνικών Φορέων Σητείας για την ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΟΝΗΣ ΤΟΠΛΟΥ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω αφενός μεν της εσπερίδας για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας την ίδια μέρα και  ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου λόγω της γαστρονομικής παρουσίασης της διεθνώς διαγωνιζόμενης νεαρής chef από την Ιεράπετρα, με θέμα τη Μοναστηριακή μαγειρική με ξεχασμένα υλικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Τοπλού, παρουσία του Πανοσιώτατου Ηγουμένου Φιλόθεου. Και τα δύο αυτά γεγονότα προωθούν τον τόπο μας σε διεθνή fora.
 
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της Σητείας, δηλαδή του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων Επαρχίας  Σητείας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Λασιθίου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Αγοραίων Αυτοκινήτων Σητείας “ΠΡΑΙΣΣΟΣ”, τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετιστών Επαρχίας Σητείας, τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων  Ν. Λασιθίου, την Ένωση Τουριστικών Μονάδων Αυτοεξυπηρέτησης “Η ΕΣΤΙΑ”, την Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, την Ένωση Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Αυτοκινήτων  Σητείας και τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Παπαγιαννάδων, αξιοποιήσαμε την παρουσία των εκπροσώπων της βρετανικής εταιρείας Loyalward Ltd. και συναντηθήκαμε μαζί τους,  στο πλαίσιο όσων είχαμε προγραμματίσει.
 
Κατά τη συνάντηση αυτή διευκρινίστηκε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι στην περιοχή ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή θα υλοποιηθεί έργο υψηλής ποιότητας τουρισμού, το οποίο αναμένεται να έχει σημαντικές ωφέλειες για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας: αύξηση της άμεσης απασχόλησης, τόνωση της επιχειρηματικότητας, αύξηση της ζήτησης στον τομέα των υπηρεσιών, αύξηση της εμπορικής κίνησης, δημιουργία ευκαιριών για την παραμονή του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων στο Δήμο Σητείας, ευκαιριών ακόμα και στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής, των βιοτεχνικών εργαστηρίων, της παραγωγής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και χειροτεχνίας. Στο πλαίσιο αυτό οι επενδυτές  μας διαβεβαίωσαν ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα επόμενα βήματα (εκπόνηση ΜΠΕ).
 
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε και ανακοινώνουμε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία των φορέων της πόλης μας με τους επενδυτές, ώστε να διασφαλισθεί η διάχυση των θετικών ωφελειών από την κατασκευή και λειτουργία του έργου πρωτίστως στην τοπική περιοχή και η ανάληψη κοινών δράσεων, σε κατάλληλο χρόνο, για την ενημέρωση των πολιτών για τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν. Διαβεβαιώσαμε τους επενδυτές ότι ο τόπος μας είναι ένας φιλικός τόπος για την εδώ και χρόνια ταλαιπωρημένη επένδυσή τους, καθώς και για κάθε επένδυση, η οποία σέβεται το περιβάλλον και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι φορείς υποστήριξαν ενεργά την επένδυση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή των επενδυτών και σύνθημα την προσέκλυση υγιών και προσεκτικά σχεδιασμένων επενδύσεων που θα συμβάλουν στην άνοδο του μέσου βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του Δήμου μας, ακόμα και σε καιρούς κρίσης όπως αυτοί που διανύουμε.
 
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας με τους επενδυτές με στόχο την επίτευξη του ωφελιμότερου για την κοινωνία μας αποτελέσματος και θα ανακοινώνουμε κάθε επόμενη ενέργειά μας.
 
Οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΣ