Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επέκταση ελέγχων στην αγροτική δραστηριότητα ζητά από τον Λιβανό

8:06 π.μ. - Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
08:07 π.μ. - Τρί, 27/06/2021
Image: Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επέκταση ελέγχων στην αγροτική δραστηριότητα ζητά από τον Λιβανό

Η επιστολή του συλλόγου στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

Κε Υπουργέ,

Δεχόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση την πρωτοβουλία σας για εκτενείς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ για εντοπισμό περιπτώσεων μη ορθής διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια κονδυλίων από εκείνους που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη. Τους πραγματικούς αγρότες όπου καθημερινά μοχθούν για να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, με όλες τις δυσκολίες της ελληνικής πραγματικότητας.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να γίνει και η παραδοχή για τα κενά του συστήματος δηλώσεων καλλιέργειας, όπου διαχρονικά επέτρεπαν την ανομία σε αρκετούς επιτήδειους, στερώντας έτσι κεφαλαία από την πραγματική αγροτική οικονομία.

Σας καλούμε επίσης να επεκτείνετε την εντολή ελέγχων σε ολόκληρο το φάσμα της αγροτικής δραστηριότητας, στις παράνομες εισαγωγές και Ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, στον έλεγχο υπολειματικότητας για την ασφάλεια των καταναλωτών, στην πάταξη της παραοικονομίας πού δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα συγκεκριμένα σχήματα ,κ.α.

Όλα τα παραπάνω σας τα έχουμε τονίσει επανειλημμένα στις συναντήσεις μας γιατί είναι πραγματικά μία ανοιχτή πληγή και χωρίς την εξάλειψη τους είναι αδύνατη η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γαϊτάνης Ιωάννης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ