Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του «ΝΠΔΔ Περιβάλλον»

8:20 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Παρ, 10/20/2020
Image: Ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του «ΝΠΔΔ Περιβάλλον»

Με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η γεωπόνος του Δήμου δρ. Μαρία Βασαρμιδάκη

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για θέματα πρώτης προτεραιότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Νομικού προσώπου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη Νήσο Χρυσή, το Βοτανικό Πάρκο, το Δάσος του Απηγανιά, το Σελάκανο, τον ορεινό όγκο της Θρυπτής, τον έλεγχο της ρύπανσης, τις γαλάζιες σημαίες κ.α.

Επιπλέον ο κ. Παπαδοπετράκης προγραμματίζει επαφές και συναντήσεις με φορείς ώστε να οργανωθούν από κοινού ενέργειες ενημέρωσης, πρόληψης και προστασίας και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του «ΝΠΔΔ Περιβάλλον» όπου θα παρθούν αποφάσεις ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση δράσεων.

Ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε τα εξής:

«Ο Δήμος Ιεράπετρας διαθέτει τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο και ορεινό όγκο συνεπώς η αναγκαιότητα φροντίδας και προστασίας του είναι μεγάλη και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το έργο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον και θα συνεργαστούμε για την ενίσχυση όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ευχαριστώ τον πρώην πρόεδρο κ. Μιχάλη Σπυριδάκη για την προσφορά του στο ΝΠΔΔ Περιβάλλον και εύχομαι καλή επιτυχία στα μέλη και στον νέο Πρόεδρο κ. Παπαδοπετράκη».