Ένας Γεραπετρίτης επιστήμονας υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι»

12:39 π.μ. - Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019
12:02 π.μ. - Πέμ, 28/39/2019
Image: Ένας Γεραπετρίτης επιστήμονας υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι»

Α. Περράκης: Γιατί είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το Ποτάμ

 
Για σχεδόν τρεις δεκαετίες αισθάνομαι και Έλληνας και Ευρωπαίος. Το διδακτορικό μου με υποτροφία του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, στην Γερμανία. Η υποστήριξη της διδακτορικής μου διατριβής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μετά-διδακτορική μου εκπαίδευση με υποτροφία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας, στην Ολλανδία. Το πρώτη μου ερευνητική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, στην Γαλλία. Η πρώτη μου ερευνητική χρηματοδότηση ως κύριος ερευνητής, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για χρόνια κύριος ερευνητής σε ερευνητικά πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και από το 2015 συντονιστής του προγράμματος Ευρωπαϊκών Υποδομών του τομέα μου (Δομική Βιολογία).
 
Όλο και περισσότερο Ευρωπαίος, όλο και λιγότερο Έλληνας;
 
Δεν είδα ποτέ την διαφορά.
 
Απλά αισθάνθηκα και αισθάνομαι την ανάγκη η φωνή μου ως πολίτη να ακούγεται στην Ελλάδα, όχι στην Ολλανδία που εργάζομαι και ζω.
Για αυτό λοιπόν υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Ελλάδα, φυσικά με το Ποτάμι.
 
Για να σας πω την αλήθεια όμως, δεν κατεβαίνω στις ευρωεκλογές για να εκλεγώ. Κατεβαίνω για να ακουστεί η φωνή μου. Αν προτιμάτε, δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι θα εκλεγώ, όταν θα έχουμε τόσους άξιους, αλλά και αναγνωρίσιμους υποψήφιους με το Ποτάμι και στην ουσία αγωνιζόμαστε για να εκλέξουμε έναν ή δυο αντιπροσώπους, για να περάσουμε το σκαλοπάτι του 3%. Κατεβαίνω για τους ίδιους λόγους που ήμουν υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές του 2015 στο Λασίθι. Για να ακουστεί η φωνή μου, να ακουστούν οι προτεραιότητες του Ποταμιού, για να συνεχίσει το Ποτάμι να φέρνει στην Ελληνική πολιτική ζωή αυτά που μπορεί. Ξεκινάω χωρίς αυταπάτες, αλλά αποφασισμένος για το καλύτερο, για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, ειλικρινής με το Ποτάμι, ειλικρινής με την Ελλάδα που συνεχίζω να αγαπώ.
 
Τρεις προτεραιότητες, για την Ευρώπη:
 
Ομοσπονδιακή, με εθνικές ταυτότητες και σεβασμό στις ιστορία των λαών και τις ιδιαιτερότητες τους, αλλά και με απόλυτη προσήλωση στον στόχο της αρμονικής συνύπαρξη με αρμονία και συνεργασία.
Πρωτοπόρα στην Έρευνα και την Τεχνολογία, ενωμένη, ανταγωνιστική, δυναμική, συνεργατική, με όραμα και δημιουργικότητα.
Προσηλωμένη στο κοινωνικό κράτος, με σημαία την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και στην Παιδεία για όλους τους πολίτες χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς.
Καλή ψήφο.
 
*Ο Αναστάσης Περράκης είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου, του Πολιτικού Συμβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Είναι διευθυντής ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, ερευνητής του Ινστιτούτου Oncode, και Καθηγητής στην έδρα Μακρομοριακών Δομών στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.