Έναρξη μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και παραδοσιακών μουσικών οργάνων στην Ιεράπετρα

11:22 π.μ. - Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018
11:09 π.μ. - Τετ, 26/22/2018
Image: Έναρξη μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και παραδοσιακών μουσικών οργάνων στην Ιεράπετρα

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη για τη διδακτική περίοδο 2018-2019

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ 
& ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 
 
Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και παραδοσιακών μουσικών οργάνων για τη διδακτική περίοδο 2018-2019. 
Τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», που είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και χορηγεί Πτυχία και Διπλώματα, παραδίδονται στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Σχολής και Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, με υπεύθυνο καθηγητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Αλεξάκη.
Η Σχολή Αγιογραφίας λειτουργεί για αρχάριους και προχωρημένους, στην Ιεράπετρα, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Εμμανουήλ Καζανάκη, και στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας, με υπεύθυνο τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Λελεκάκη.
Το Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων λειτουργεί και φέτος στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας», στην Ιεράπετρα, με υπεύθυνο τον Μουσικοδιδάσκαλο κ. Ευάγγελο Βαρδάκη.
Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλο την ημέρα εορτής των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλους, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00΄  μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας για τα Τμήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Σητείας, και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00΄  μ.μ. στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» για όλα τα Τμήματα της Ιεράπετρας. 
Η φοίτηση στις παραπάνω Σχολές είναι δωρεάν. Για αιτήσεις εγγραφής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα (τηλ. 28420 22400, 28420 22786), και κατά τις απογευματινές ώρες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας (τηλ. 28430 22967), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιεράς Μητροπόλεως: imis@imis.gr.
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ