Έναρξη Σχολής Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας– Σχολικό Έτος 2024-2025

2:54 μ.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024
02:10 μ.μ. - Τρί, 22/54/2024
Image: Έναρξη  Σχολής Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας– Σχολικό Έτος 2024-2025

Για το σχολικό Έτος 2024-2025

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των φετινών συναντήσεων της Σχολής Γονέων, η οποία λειτουργεί με επιτυχία από την περσινή σχολική χρονιά. Στόχος της Σχολής Γονέων είναι η παροχή στήριξης και ενημέρωσης στους γονείς και κηδεμόνες, με θεματικές ενότητες που αφορούν τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Φέτος, το 2ο Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Λασιθίου και τα υπόλοιπα Γυμνάσια-Λύκεια της πόλης, επιδιώκει τη διεύρυνση της Σχολής με τη συμμετοχή γονέων μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά.

hxonews

Η πρώτη συνάντηση για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Το θέμα της πρώτης συνάντησης είναι: «Γονεϊκές Πρακτικές και Παραβατικότητα» με καλεσμένη ομιλήτρια τη Χρυσάνθη Γεωργιάδου, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, η οποία θα αναλύσει το πώς ο τρόπος ζωής των γονέων μπορεί να οδηγεί στην εμφάνιση εφηβικής παραβατικότητας αλλά και πως γονείς μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών και να προλάβουν την ανάπτυξη παραβατικών τάσεων.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας. Τις συναντήσεις της σχολής γονέων μπορούν να τις παρακολουθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται ασχέτως από το αν είναι γονείς του σχολείου μας. Στο τέλος κάθε συνάντησης θα υπάρχει η ευκαιρία για συζήτηση και ερωτήσεις μετά την παρουσίαση.

Στόχος μας είναι η υποστήριξη των γονέων στο απαιτητικό έργο της ανατροφής, προσφέροντας χρήσιμες γνώσεις και εργαλεία μέσω των τακτικών συναντήσεων της Σχολής Γονέων.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά και να αξιοποιήσετε την ευκαιρία αυτή για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2842305028 

Με εκτίμηση

Ο 

Διευθυντής 

Δημήτριος Κ. Χοϊλούς

Θεολόγος