Εναλλακτικές μορφές και δωδεκάμηνος τουρισμός στην ατζέντα Περιφερειάρχη και Πρέσβειρας Σουηδίας

10:59 π.μ. - Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018
10:04 π.μ. - Παρ, 13/59/2018
Image: Εναλλακτικές μορφές και δωδεκάμηνος τουρισμός στην ατζέντα Περιφερειάρχη και Πρέσβειρας Σουηδίας

Τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Κρήτη επεσήμανε η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Sammelin

Τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Κρήτη επεσήμανε η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Sammelin κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Προξένου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη Ανδρέα Μεταξά.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική αναφορά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το χειμερινό τουρισμό που μπορεί να ενισχύσει την παρουσία Σουηδών στο νησί, σε συνδυασμό με εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.
 
«Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και περίπου 200.000 τουρίστες έρχονται μόνο στην Κρήτη από τους 800.000 σε όλη τη χώρα. Νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η ροή των τουριστών προς την Κρήτη και αν διαφοροποιηθεί λόγο το προσφερόμενο προϊόν και υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του νησιού όλο το έτος τότε θα έρθουν και περισσότεροι Σουηδοί τουρίστες», δήλωσε η Πρέσβειρα της Σουηδίας.
 
Ο κ. Αρναουτάκης παρουσίασε στην Πρέσβειρα τις δράσεις που αναπτύσσει η Κρήτη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού αναδεικνύοντας περαιτέρω τους παραδοσιακούς προορισμούς του νησιού και ενισχύοντας την ενδοχώρα που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και πολιτιστικό πλούτο. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για να προωθηθεί ο δωδεκάμηνος τουρισμός στο νησί.
 
Να σημειωθεί πως η κα Sammelin σε δηλώσεις της εξέφρασε το ενδιαφέρον να διερευνήσει τους τομείς συνεργασίας που μπορούν ν’ αναπτυχθούν στο μέλλον με την Κρήτη και δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένη από το νησί. Υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι «έχει ανταπεξέλθει  σχετικά καλά σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μια πολύ δυναμική οικονομία και ο σκοπό της επίσκεψης μου είναι να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με την Κρήτη».