Εν μέσω καραντίνας εγκαταστάθηκε το νέο αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού Ιεράπετρας

11:25 π.μ. - Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
11:12 π.μ. - Τετ, 02/25/2020
Image: Εν μέσω καραντίνας εγκαταστάθηκε το νέο αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού Ιεράπετρας

Τι αναφέρει η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Εν μέσω καραντίνας, ως συνήθως, η εταιρία που εγκατέστησε το αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού της Ιεράπετρας με χρήση δυναμίτου και βαρέων εκσκαφικών μηχανημάτων προέβη σε εκτεταμένους εκβραχισμούς και μεταφορά των ογκολίθων.

Η κορυφή του λόφου δεν υπάρχει πλέον!

Οι εργασίες έγιναν κατα το διήμερο 13 και 14/11 και υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες στο ΑΤ Ιεράπετρας. Με επιστολή η Επιτροπή Πολιτών κατήγγειλε το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην δημοτική αρχή ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των σχετικών εργασιών χωρίς να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει απάντηση.Να υπενθυμίσουμε ότι σε διπλανό λόφο εντός του οικοπέδου της εγκατάστασης, σύμφωνα με αρχαιολόγους, υπάρχει μινωική φρυκτωρία της οποίας την ύπαρξη αρνούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει αυτοψία!

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη τόσων σημαντικών αρχαιολογικών θέσεων που προστατεύονται απο την νομοθεσία πρέπει να αποσιωπηθεί διότι δεν πρέπει να βρούν προσκόμματα οι επενδυτές. Να τους ενημερώσουμε ότι επαγρυπνούμε ακόμη και εν μέσω καραντίνας!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έλαβε άδεια παραγωγής νέα εγκατάσταση άνωθεν του χωριού της Βασιλικής και ότι παρά την κατάθεση αιτηματος με σχεδόν διακόσιες (200) υπογραφές κατοίκων η δημοτική αρχή δεν φέρνει το θέμα της επικείμενης εγκατάστασης βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας 2/12/20