Εν αναμονή ΦΕΚ η επάνοδος όλων των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές κάθε περιφέρειας

8:18 π.μ. - Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Παρ, 24/18/2020
Image: Εν αναμονή ΦΕΚ η επάνοδος όλων των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές κάθε περιφέρειας

Θέμα ημερών είναι να επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία όλων των Λαϊκών Αγορών

Θέμα ημερών είναι να επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία όλων των Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που απέσπασαν αρμοδίως εκπρόσωποι των παραγωγών κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών αναφέρονται τα εξής:

«Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/04/2020 στο Υπουργείο Ανάπτυξης με την συμμετοχή των Προέδρων των Ομοσπονδιών κ. Παντελή Μόσχου, κ. Δημήτρη Μουλιάτου, κ. Κώστα Στουραϊτη, και του Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών κ. Σταύρου Μελά και του Δ/ντη της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών κ. Ευθύμιου Κοκμοτού.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών σε σχέση με την καταπολέμηση του Κορωνοϊού με τα νέα δεδομένα και την έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά οι προτάσεις μας είναι:

-Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ των Παραγωγών από άλλες Περιφέρειες στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής και όλης της Χώρας.

-Την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ των πωλητών με τα βιομηχανικά προϊόντα.

-Η Ανάπτυξη στο χωροταξικό με πάγκους 3 μέτρων με κενά 1 μέτρου δεξιά αριστερά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των καταναλωτών που παρατηρείται σήμερα λόγω του ότι ανοίγουν πολλοί λιγότεροι πάγκοι και ψωνίζουν όλοι οι καταναλωτές μαζεμένοι.

Όλες οι προτάσεις μας και τα επιχειρήματα μας, εισακούστηκαν θετικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και θα αποσταλούν στην Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κορωνοϊού, ώστε να αποφασιστούν και συμπεριληφθούν στο νέο ΦΕΚ που θα ρυθμίζει τα ανωτέρω, όλα τα ανωτέρω περιμένουμε να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Μόσχος Παντελής

Ο Γεν. Γραμματέας Μπάκας Χρήστος»

agro24.gr