Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Το νέο προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα της πόλης

10:11 π.μ. - Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Τρί, 19/11/2021
Image: Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Το νέο προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα της πόλης

Τι είπε για τα σκαψίματα στην κεντρική πλατεία

Άνοιξαν χθες μετά από καιρό τα εμπορικά καταστήματα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη να εύχεται καλές δουλειές κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες ώρες που περνά το λιανεμπόριο λόγω των μέτρων για την μη διασπορά της πανδημίας. Η κίνηση στα καταστήματα της Ιεράπετρας δεν ήταν η αναμενόμενη μιας και ο κρύος καιρός δεν επέτρεψε στον κόσμο να κατέβει για ψώνια.

Το ωράριο λειτουργίας που προτείνει ο Σύλλογος είναι το εξής:

Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο

Από 9.00 – 14.30 – Το απόγευμα κλειστά

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή

Από 9.00 – 14.30 και 17.30 – 20.00

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά (προαιρετικά)

Ο κ. Μπινιχάκης κάλεσε το κόσμο και τους καταστηματάρχες να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος θα είναι κατά τόπους, οπότε σε περιοχές που δεν θα έχουν κρούσματα θα μένουν ανοιχτά. Ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές ήταν πάγια θέση του συλλόγου να μένουν κλειστά ωστόσο λόγω των συνθηκών προτείνουν το άνοιγμα για κάποιες Κυριακές όπως την ερχόμενη 24 Γενάρη.

Ως προς τα οικονομικά δεδομένα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είναι αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα στήριξης γιατί κάποιοι ιδιοκτήτες θα δυσκολευτούν να συντηρήσουν τα μαγαζιά τους και ο κίνδυνος κλεισίματος είναι υπαρκτός. Είναι ενδεικτικός ο αριθμός της απώλειας τζίρου στον κλάδο που αγγίζει το 50% . Μεταξύ άλλων αυτό που ζητούν είναι κούρεμα των οφειλών που προέκυψαν μέσα στο 2020, ανέφερε ο πρόεδρος.

Τέλος σε ότι αφορά τα σκαψίματα στην πλατεία από εταιρία τηλεφωνίας για αναβάθμιση του δικτύου είπε ότι μετά από επικοινωνία μαζί τους, τον ενημέρωσαν ότι με το που ολοκληρωθούν οι εργασίες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των πλακών που αφαιρέθηκαν ή έσπασαν. Η εταιρία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάη να κάνει εργασίες όμως τότε είχαν ανοίξει τα μαγαζιά μετά από ένα δίμηνο σχεδόν που ήταν κλειστά λόγω πανδημίας. Τότε η εταιρία ανταποκρίθηκε στο αίτημα να μην συνεχιστούν οι εργασίες, αυτές δεν συνεχίστηκαν τότε και συνεχίζονται τώρα. Σε κάθε περίπτωση οι ζημιές θα αποκατασταθούν, σημείωσε ο κ. Μπινιχάκης.