Εμμ. Μπαρμπεράκης : Δεν υποβαθμίζεται και δεν κλείνει κανένα σχολείο στην Ιεράπετρα

12:15 μ.μ. - Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016
12:01 μ.μ. - Τρί, 12/15/2016
Image: Εμμ. Μπαρμπεράκης : Δεν υποβαθμίζεται και δεν κλείνει κανένα σχολείο  στην Ιεράπετρα

Αναβαθμίζονται σχολεία σε Κάτω Χωριό και Μάλλες – Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις σχολικές μεταβολές

Τα στοιχεία με βάση τα οποία  πρότεινε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Λασιθίου τις μεταβολές σχολικών μονάδων ανέλυσε ο Διευθυντής κ.  Μανώλης Μπαρμπεράκης σε δηλώσεις του στον ΗΧΩ. Ειδικά για τα σχολεία της Ιεράπετρας είπε ότι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στη Γρα Λυγιά έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των παιδιών και αυτός είναι ο κύριος λόγος που από 12/θεσιο προτείνεται σε 8/ θεσιο. Υπάρχουν όμως και αναβαθμίσεις σχολείων όπως αυτές στο Κάτω Χωριό που από 2/θεσιο προτείνεται 4/θεσιο και των Μαλλών που από μονοθέσιο προτείνεται 2/θεσιο. 
Οι προτάσεις της πρωτοβάθμιας  που αφορούν όλο το νομό  θα συζητηθούν στις κατά τόπους  επιτροπές παιδείας και στα δημοτικά συμβούλια που επίσης θα καταθέσουν τις προτάσεις τους  και τελικά το Υπουργείο θα πάρει τις αποφάσεις. 
Ο κ. Μπαρμπεράκης αναφέρθηκε και στο Μουσικό σχολείο λέγοντας ότι υπάρξει ενδιαφέρον από μαθητές από όλο το Νομό, από την Ιεράπετρα το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο όμως την απόφαση για το που θα χωροθετηθεί , θα τη λάβει το Υπουργείο.