Εμμ. Μιχελαράκης: Χωρίς απαντήσεις στα αιτήματά μας η συνάντηση με τον Υπουργό

12:04 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Παρ, 02/04/2022
Image: Εμμ. Μιχελαράκης: Χωρίς απαντήσεις στα αιτήματά μας η συνάντηση με τον Υπουργό

Μόνο ο απολογισμός της χρονιάς από τον Σταϊκούρα

Συνάντηση με Συλλόγους και Φορείς του επαγγελματικού κόσμου της Κρήτης πραγματοποίησε στο χώρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , ο Υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας Χρήστος.

Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και εμπόρων του Νόμου Λασιθίου (ΟΕΒΕΝΛ) εκπροσώπησαν οι Αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας μας , ο κ. Μιχελαράκης Εμμανουήλ (Σωματείο εστίασης Ιεράπετρας ) και ο κ. Πάγκαλος Εμμανουήλ (εμπορικός σύλλογος Αγίου Νικολάου). Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Σωματείο εστίασης Ιεράπετρας << Οι επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης στο νησί είναι πάντα ευχάριστες, αφού δίνεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και μεταφοράς των προβλημάτων που απασχολούν το κλάδο. Έγινε εκτενή συζήτηση μέσα από παραγωγικό διάλογο. Παρουσιάστηκε η πραγματική κατάσταση της οικονομίας και δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Σαν επαγγελματίες, εκτιμούμε και θέλουμε να ακούμε αλήθειες και όχι δεσμεύσεις που δε μπορούν να γίνουν πράξεις. Τέλος ο Υπουργός μας μετέφερε τη προσπάθεια για φορολογικές ελαφρύνσεις>>

Ο πρόεδρος του Σωματείου εστίασης Ιεράπετρας κ. Μιχελαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι άκουσαν τον Υπουργό, κατέθεσαν προτάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να στηριχτεί ο κλάδος που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Στις προτάσεις τους μεταξύ άλλων η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναμένουν να δουν ποιες θα είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός ότι θα εφαρμοστούν εντός του 2023 χωρίς όμως ο κ Σταϊκούρας να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Ακούστε εδώ τον κ. Μιχελαράκη